هم‌زمان با دیدار غنی و عبدالله با بایدن؛ معترضان در برابر کاخ سفید، خواهان توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شدند

صبح کابل
هم‌زمان با دیدار غنی و عبدالله با بایدن؛ معترضان در برابر کاخ سفید، خواهان توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شدند

هم‌زمان با دیدار محمداشرف غنی، رییس‌جمهور و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی با جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده، شماری از افغانستانی‌های ساکن در واشنگتن، در اعتراض به نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان، در مقابل کاخ سفید دست به اعتراض زدند.
این اعتراض، روز جمعه -۴ سرطان/۲۵ جون- در مقابل کاخ سفید راه‌اندازی شد و معترضان، دولت افغانستان را متهم به کوتاهی در حفاظت از هزاره‌‌ها و شیعیان در برابر حملات هدف‌مند کردند.
معترضان، خواهان توقف فوری نسل‌کشی هزاره‌ها و شیعیان، توقف جنگ و برقراری آتش‌بس و ایجاد نظام غیرمتمرکز در افغانستان شدند.
اکرم گیزابی، رییس شورای جهانی هزاره که در این اعتراض شرکت کرده بود، گفت که دولت افغانستان باید در راستای جلوگیری از نسل‌کشی هزاره‌ها اقدام کند.
آقای گیزابی، هم‌چنان با اشاره به وضعیت روان در افغانستان، گفت: «صلح با یک گروه تروریستی و دادن ارزش و مشروعیت به یک گروه تروریستی که هنوز هم مردان، زنان و کودکان را می‌کشد و مکتب‌ها را سوزانده و همه چیز را از بین می برد، اشتباه بزرگی است.»
معترضان، هم‌چنان تأکید کردند که دولت امریکا با خروج زودهنگام، افغانستان را در وضعیت بدی قرار داده است.
این در حالی است که در ماه‌های اخیر، حملات مرگ‌بار تروریستی در غرب کابل افزایش یافته و قربانیان آن نیز، غیرنظامیان هزاره و شیعه‌مذهب افغانستان استند.
شمار زیادی از شهروندان به ویژه شهروندان مربوط به اقلیت هزاره، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و رهبران سیاسی هزاره‌ها، حمله‌های اخیر تروریستی بر این گروه قومی را، نسل‌کشی خوانده اند. تا اکنون اما؛ حکومت افغانستان در این رابطه اظهار نظری نکرده و در برابر خواست شهروندان به ویژه باشندگان غرب کابل مبنی بر نسل‌کشی‌خواندن این حمله‌ها و رسیدگی به آن، هیچ واکنشی نشان نداده است.
گفتنی است که پیش از این نیز، کاربران تویتر، در واکنش به افزایش حملات تروریستی در غرب کابل، هشتگی را زیر عنوان #نسل‌کشی‌هزاره‌ها_متوقف‌_شود، راه‌اندازی کرده بودند.
هم‌چنان، در -۱۵ جوزا/ ۵ جون- صدها تن از هزاره‌های ساکن در ایالات متحده‌، اعتراض‌هایی را در ایالت‌های مختلف این کشور برگزار کردند و خواهان توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شدند.
آن‌ها در آن زمان، از نهادهای بین‌المللی به ویژه سازمان ملل متحد خواستند که نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان را به رسمیت شناخته و آن را متوقف کنند.