طرح بدیل خدمات آموزشی از سوی وزارت معارف افتتاح شد

صبح کابل
طرح بدیل خدمات آموزشی از سوی وزارت معارف افتتاح شد

وزارت معارف، اعلام کرده است که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مکتب‌ها، طرح بدیلی به منظور ارائه‌ی خدمات آموزشی برای دانش‌آموزان، ایجاد شده است.

میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف، روز پنج‌شنبه (۱۸ ثور)، در یک نشست خبری گفت، تا کنون، مشخص نیست که چه زمانی محدودیت گشت‌وگذار برداشته شده و مکتب‌ها به روی دانش‌آموزان باز خواهد شد؛ به همین دلیل، طرح بدیلی برای ارائه‌ی خدمات آموزشی، ایجاد شده است.

او افزود: «بر اساس این طرح، یک سلسله آمادگی‌ها گرفته شده است. مضامین مکتب به دو بخش (علوم اجتماعی و علوم ساینسی) تقسیم شده است. علوم اجتماعی از صنف ۷ تا ۱۲ به صورت خودآموز بوده و رهنمود آن نیز ساخته شده و به زودی اعلام می‌شود تا دانش‌آموزان این مضامین را به شمول زبان‌ها، در خانه بخوانند.»

آقای بلخی گفت که برای تدریس مضامین ساینسی صنف‌های ۷ تا ۱۲ و مضامین صنف‌های اول تا شش نیز، تصمیم گرفته شده تا ویدئوهای آموزشی تهیه شده و از طریق تلویزیون‌های ملی و معارف، نشر شود.

هم‌چنان به گفته‌ی او، وزارت معارف، برای آن‌عده از دانش‌آموزانی که به انترنت دسترسی دارند، وب‌سایتی را آماده کرده تا از آن، ویدئوهای آموزشی را دانلود کنند.

آقای بلخی گفت: «تلویزیون معارف در ۱۷ استدیو، روزانه تا ۹۰ درس را به زبان‌های فارسی و پشتو ثبت می‌کند. این درس‌ها توسط تیم دیگری مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن، در وب‌سایت آپلود شده و در تلویزیون ملی پخش می‌شود.»

سرپرست وزارت معارف، هم‌چنان گفت، در مناطقی که برق و انترنت وجود ندارد، با میکانیزم تجمعات محدود و رعایت موارد بهداشتی، کلاس‌های آموزشی برگزار خواهد شد.

آقای بلخی، تأکید کرد که طرح بدیل، به هیچ عنوان جای صنف‌های حضوری را نمی‌گیرد و تنها برای آن ایجاد شده تا دانش‌آموزان در دوره‌ی قرنتین، از بیکاری پرهیز کرده و درس بخوانند.

او گفت که اگر محدودیت گشت‌وگذار ۱۵ روز پیش از فرا رسیدن امتحانات نیمه‌ی سال برداشته شود، از دانش‌آموزان امتحان گرفته خواهد شد، در غیر آن، تمام درس‌هایی که دانش‌آموزان در خانه می‌خوانند، در آخر سال مورد ارزیابی قرار گرفته و برای شان نمره داده خواهد شد.

این در حالی است که به دنبال شیوع ویروس کرونا در افغانستان، مکتب‌ها و دانشگاه‌ها برای مدتی تعطیل شد و پس از آن، شماری از این نهادهای آموزشی و تحصیلی، سیستم آموزش آنلاین را راه‌اندازی کردند.