وزیر صحت: بالن‌های اکسیجن کمک‌شده از سوی دولت اوزبیکستان خالی بود

صبح کابل
وزیر صحت: بالن‌های اکسیجن کمک‌شده از سوی دولت اوزبیکستان خالی بود

به دنبال شیوع موج سوم ویروس کرونا در افغانستان، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت، هشدار می‌دهد که اگر شهروندان بین دو تا چهار هفته‌ی دیگر محدودیت‌های وضع‌شده و نکات صحی را جدی نگیرند، وضعیت کشور به مراتب بدتر خواهد شد.

آقای مجروح که روز دوشنبه -۲۴ جوزا- در نشستی در مجلس نمایندگان صحبت می‌کرد، گفت: «اگر ما بین دو تا چهار هفته‌ی دیگر قرنتین را جدی نگیریم و توصیه‌های صحی را رعایت نکنیم، کمر سکتور صحت می‌شکند.»

به گفته‌ی او، در حال حاضر، ویروس کرونا در افغانستان، رو به گسترش بوده و باید با رعایت نکات صحی از سوی شهروندان، زنجیره‌ی ابتلا شکسته شود.

آقای مجروح افزود: «در بخش بستر، ظرفیت دو برابر شده است. با چالش کمبود اکسیجن مواجه استیم. اگر برای من اکسیجن برسد، در خانه‌ام بستر می‌اندازم و کارمندان صحی را موظف می‌کنم. این دستگاه‌های اکسیجنی که ما در اختیار داریم، پاسخ‌گوی نیازهای امروزی نیست. دستگاه‌های شفاخانه‌ی علی جناح برای ۲۰۰ بیمار است؛ اما حالا بیشتر از ۳۰۰ بیمار در آن جا بستری است.»

او گفت که دولت هند، ۱۶ میلیون دوز واکسین کرونا به افغانستان وعده کرده بود؛ اما به دلیل بحرانی که در آن کشور رخ داد، فقط ۵۰۰ هزار دوز واکسین به کابل رسید. او علاوه کرد که در حال حاضر، ۷۰۰ هزار دوز واکسین کرونای کمک‌شده از سوی دولت چین، به افغانستان رسیده و بر اساس جیره‌بندی، برای افرادی که در اولویت قرار دارند، توزیع خواهد شد.

آقای مجروح گفت که وزارت صحت، برای ۲۱ میلیون دوز واکسین کرونا پول پیدا کرده؛ اما واکسین وجود ندارد. او افزود که کواکس وعده سپرده تا دست‌کم ۵۰۰ هزار دوز واکسین کرونا به افغانستان کمک کند.

سرپرست وزارت صحت گفت که یک هزار بالن اکسیجن کمک‌شده از سوی دولت اوزبیکستان، خالی بود.

او افزود: «بالن‌هایی که از سوی دولت اوزبیکستان کمک‌شده، خالی بود. حالا یک تاجر ملی وعده سپرده که از مجموع ۱۰۰۰ بالن، ۳۰۰ بالن را پر می‌کند. اگر تمام این بالن‌ها پر می‌بود، ۵۰۰ بالن آن در بلخ و ۵۰۰ بالن دیگر آن در ولایت‌های حوزوی توزیع می‌شد.»

آقای مجروح، هم‌چنان گفت که یونیسف و بنیاد آغاخان، در راستای ارایه‌ی خدمات صحی برای افراد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان، کم‌کاری کرده اند.

او، به مجلس نمایندگان پیشنهاد داد که برای دو هفته این مجلس را تعطیل و پوشیدن اجباری ماسک را آغاز کنند.

این در حالی است که اخیرا، ثبت موارد مثبت ویروس کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن، در افغانستان ‌‏‌‏افزایش یافته است. بیش‌ترین آمار ابتلا و مرگ‌ومیر در افغانستان، در کابل ثبت شده است‎.‎