رسول طالب: طالبان باید به گروه سیاسی تبدیل شود تا در آینده‌ی حکومت نقش داشته باشد

صبح کابل
رسول طالب: طالبان باید به گروه سیاسی تبدیل شود تا در آینده‌ی حکومت نقش داشته باشد

رسول طالب، عضو هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان، می‌گوید که طالبان از یک گروه ایدئولوژیک نظامی، باید به یک گروه سیاسی تبدیل شود تا در نظام و حکومت آینده‌ی افغانستان نقش داشته باشد.

آقای طالب که روز سه‌شنبه (۵ حوت)، در برنامه‌ای زیر نام «کارگاه آموزشی صلح برای رسانه‌ها» سخن می‌زد، گفت در چهل سال گذشته، سه گروه (کمونیست‌ها، مجاهدین و طالبان) نقطه‌ی مشترکی داشتند و تلاش کردند تا با زور تفنگ، اندیشه‌ی خاص سیاسی‌شان را بر مردم افغانستان تحمیل کنند؛ اما موفق نشدند و نتیجه‌ی آن نیز ادامه‌ی جنگ بود.

او افزود: «از جمهوریتی که ما از آن دفاع می‌کنیم، حداقل از ۲۰۰۱ به بعد با وجود مشکلات در انتخابات و انتقال قدرت؛ اما یک افغان به خاطر انتقال قدرت کشته نشده است. به همین خاطر می‌گویم که جمهوریت، می‌تواند افغانستان را از حلقه‌ی جنگ بیرون کند.»

به گفته‌ی آقای طالب، خبرنگاران باید در باره‌ی کشتار و خون‌ریزی‌ای که توسط طالبان راه افتاده گزارش بدهند؛ اما در بخش دیگر که شامل روند صلح می‌شود، باید تلاش کنند که فرصت پیش‌آمده سبب شود تا طالبان به میز گفت‌وگوها حاضر شوند. او گفت که با تمام مشکلاتی که وجود دارد، دولت افغانستان نمی‌خواهد که طالبان از میز گفت‌وگوها بیرون شوند.

او تاکید کرد که در حال حاضر، طالبان چهره‌ی یک گروه ایدئولوژیک نظامی را به خود گرفته؛ اما باید به گروه سیاسی تغییر کند تا در نظام و حکومت آینده‌ی افغانستان نقش داشته باشد. او افزود: «این تغییر کار دشواری است و یکی از مشکلات روند صلح نیز همین است.»

این در حالی است که دور دوم گفت‌وگوهای صلح، بیش از یک‌ونیم ماه پیش در قطر آغاز شد؛ اما از آن زمان تا اکنون، هیچ نشست رسمی‌ای میان دو طرف برگزار نشده بود. در این مدت، هیئت طالبان سفرهایی نیز به ایران، روسیه و ترکمنستان داشته است.

اعضای هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان، گفته بودند که از چندی به این طرف، طالبان حاضر به برگزاری نشست رسمی نشده‌اند و به همین دلیل، گفت‌وگوهای صلح با وقفه مواجه شده است.

با این همه، دوشنبه شب (۴ حوت)، روسا و برخی از اعضای هیئت‌های دو طرف، پس از گذشت چندین هفته با هم دیدار کرده و در باره‌ی آجندای گفت‌وگوها صحبت کردند.