کمپاین (خط سرخ من) از سر گرفته شد

صبح کابل
کمپاین (خط سرخ من) از سر گرفته شد

همزمان با دست‌یافتن به توافق احتمالی صلح میان ایالات متحده‌ی امریکا و گروه طالبان؛ زنان افغان، تلاش‌های شان را برای از سرگیری کمپاین (خط سرخ من) آغاز کرده ‌اند.

کمپاینی تحت عنوان (خط سرخ من)، در چهاردهم مارچ سال جاری میلادی، از سوی فرحناز فروتن خبرنگار افغان، به منظور ارائه‌ی دیدگاه شهروندان افغانستان، در مورد صلح و جایگاه زنان در آن، در شبکه‌های اجتماعی آغاز شده بود.

بانو فروتن، روز شنبه (۱۲ اسد)، این کمپاین را دوباره از سر گرفته و در برگه‌ی فیس‌بوک خود نگاشته است که (خط سرخ من) دادخواهی برای صلح پایدار و عادلانه است.

او افزوده است که این دادخواهی در کمترین زمان به صدای رسای زنان و مردان افغانستان مبدل شد و امروز این دست‌آورد مردم و اعتبار مردمی بودن این صدا است که در هر گوشه و در هر مجلس، شنیده می‌شود.

بانو فروتن، با تأکید بر این که هدف او از راه‌اندازی این دادخواهی، این بود که حقوق زنان زیر نام صلح قربانی نشود؛ گفته است: «امروز این دادخواهی مهمتر از هر زمان دیگر برای بلندکردن و جمع‌کردن صداهای گوناگون از سراسر افغانستان است. ما می‌دانیم که امروزه صدای مردم در مورد جریان جاری مذاکرات و جنگ جانسوز افغانستان شنیده نشده است. حالا زمان شنیده شدن است. مردم ما نگران آیندهایی استند که نمی‌دانند چه کسی و یا گروهی آن را رقم خواهد زد.»

او علاوه کرده است که گفت‌وگوهای صلح امریکا و طالبان، بیشتر از هر زمانی نگرانی و تهدیدها را از یک سو و شدت جنگ را از سوی دیگر بیشتر کرده است.

به گفته‌ی بانو فروتن، «تلفات غیرنظامیان افزایش یافته و مردم نمی‌دانند این صلح، به چه هزینه‌ای خواهد آمد؟ بازگشت تحجر؟ جنگ داخلی؟ تبعیض؟ و یا دیکتاتوری افراطی؟ این دادخواهی بار دیگر سر از روز شنبه تاریخ ١٢ اسد با حمایت شماری از زنان و مردان آغاز خواهد شد.»

این در حالی است که زلمی خلیل‌زاد، صبح روز شنبه (۱۲ اسد)، گفت‌وگوهای خود با نمایندگان طالبان را در دوحه پایتخت قطر، از سرگرفته است.

آقای خلیل‌زاد، در برگه‌ی تویتر خود نگاشته است که ایالات متحده، در پی توافق خروج با طالبان نیست؛ بلکه به دنبال توافقی است که زمینه‌ی خروج نظامیان امریکایی را از افغانستان فراهم سازد.

او علاوه کرده است: «حضور ما در افغانستان وابسته به شرایط است و خروج ما از افغانستان نیز به همین شرایط بستگی دارد. طالبان سیگنال‌هایی داده ‌اند که می‌خواهند به یک توافق برسند. ما هم آمادگی رسیدن به توافق خوب با طالبان را داریم.»

از سویی هم، دولت افغانستان هیأت پانزده‌نفره‌ی خود را برای گفت‌وگو با نمایندگان طالبان، مشخص کرده است.