وزارت معارف: طرح جدید در مناطقی تطبیق می‌شود که مکتب نیست

صبح کابل
وزارت معارف: طرح جدید در مناطقی تطبیق می‌شود که مکتب نیست

پس از این که طرح جدید وزارت معارف، با واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد، مسوولان وزارت، می‌گویند که این طرح تنها در جاهایی تطبیق می‌شود که در آن‌جا مکتب نیست.

وزارت معارف، روز شنبه (۱۵ قوس)، اعلام کرد که مساجد در ایکوسیستم آموزشی شامل شده که بر اساس آن، دانش‌آموزان صنف‌های اول تا سوم، به مساجد منتقل می‌شوند.

وزارت معارف گفته است که این اداره، ساختارش را تغییر داده تا اسلام جایگاه محوری را در سیستم آموزش‌وپرورش داشته باشد.

در خبرنامه‌ی وزارت معارف که دیروقت روز شنبه (۱۵ قوس) منتشر شده، آمده است: «قبلا تعلیمات عمومی مسوولیت تمام تعلیمات ابتدایی و ثانوی را به عهده داشت؛ ولی تعلیمات اسلامی تنها در قبال مدیریت دارالحفاظ و مدارس مسوولیت داشت. این تفکیک، جایگاه اسلام را در حاشیه قرار داده بود.»

حال اما نجیبیه آرین، سخن‌گوی وزارت معارف، به روزنامه‌ی صبح کابل می‎‌گوید که این طرح در جاهایی تطبیق می‌شود که مکاتب در آن‌جا وجود نداشته باشد.

خانم آرین گفت: «این طرح تازه نیست؛ درس‌خواندن در مساجد از سابق وجود داشته است و امر معمول بوده. این طرح در جاهایی که مکتب نداریم، تطبیق می‌شود؛ مثلا در روستاهایی که مکتب نداریم؛ اما روستای پهلوی شان مکتب دارد، طی‌کردن فواصل برای شاگردان صنف اول تا صنف سوم، واقعا یک کار مشکل است. ما نصاب تعلیمی خود را به مساجد بردیم.»

سخن‌گوی وزارت معارف، هم‌چنان می‌گوید که مسجدها از گذشته‌های بسیار دور به عنوان مکان آموزشی استفاده می‌شد.

او گفت: «کسانی‌که تدریس می‌کنند از طرف وزارت معارف خواهند بود و نصاب وزارت معارف را تدریس می‌کنند. وقت درسی آن‌ها بعد از آن‌ که تعداد واجد شرایط صنف اول و سوم معلوم شد، تعیین می‌شود. پسران و دختران می‌توانند در یک وقت درسی در مسجد باهم درس بخوانند.»