بابر فرهمند: حکومت می‌خواهد قیصاری را به بهانه‌ی غصب زمین بکشد

صبح کابل
بابر فرهمند: حکومت می‌خواهد قیصاری را به بهانه‌ی غصب زمین بکشد

اعضای ارشد حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، ادعا می‌کنند که حکومت تلاش دارد تا به بهانه‌ی غصب زمین، نظام‌الدین قیصاری، فرمانده‌ی پیشین نیروهای محلی در ولایت فاریاب را، از بین ببرد.

نیروهای پولیس، شب گذشته (شنبه، ۲۳ قوس) اقامتگاه نظام‌الدین قیصاری در شهر مزار شریف را محاصره کردند. عادل‌شاه عادل، سخنگوی پولیس بلخ، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که آقای قیصاری، متهم به غصب زمین و زورگویی شده است. گفته می‌شود که درگیری‌های مسلحانه برای بازداشت آقای قیصاری، در شهر مزار شریف ادامه دارد.

با این حال، عنایت‌الله بابر فرهمند، عضو ارشد حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان و معاون اول دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، در برگه‌ی فیس‌بوکش نوشته است: «جرم قیصاری فراتر از غصب زمین است و ریشه در عقده‌های مرتبط به تبارش دارد.»

او افزوده است: «جنگ نامتوازن در قالب اخلاق یک حکومت نمی‌گنجد. اگر حکومت بخاطر کشتن‌اش رها کرده بود، اگر به‌خاطر استفاده بر علیه خودگی‌هایش آزاد ساخته بود، اگر بخاطر ایجاد آشوب سلاح‌اش داده بود و اگر به عنوان چوب سوخت استفاده می‌کرد؛ این شیوه‌ی کشتن انسانی و اسلامی نیست.»

آقای فرهمند گفته است: «تمام مردم شهر می‌دانند که جرایم انجام یافته در بلخ، اصلا قابل مقایسه با اعمال این مرد ساده و فریب‌خورده نیست. اما چرا حکومت از تانک و توپ، بر علیه فردی که زمانی بر علیه دشمنان این نظام می‌رزمید، استفاده می‌کند؟ این تطبیق قانون نیست بلکه تحریق قانون است.»

او ادامه داده است که جرم آقای قیصاری، ریشه در عقده‌های مرتبط به تبارش دارد و این عقده‌ها، افغانستان را به پرتگاه سقوط می‌برد.

آقای فرهمند، تأکید کرده است که این چنین سیاست‌های ضد تباری و ضد بشری، ناکام و بدنام بوده است. «شما نیز در ردیف همان زعمای ناکام و بدنام دفن تاریخ خواهید شد.»

از سویی هم، بشیراحمد ته‌ینج، سخنگوی حزب جنبش ملی اسلامی، می‌گوید که رهبری این حزب، آماده است تا در مورد جنجال پیش آمده میان نظام‌الدین قیصاری و نیروهای امنیتی در ولایت بلخ، وساطت کند تا این موضوع، از راه نظامی نه؛ بلکه از راه گفت‌وگو حل شود.

نظام‌الدین قیصاری، از افراد نزدیک به جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست‌جمهوری بود. پس از آن که آقای دوستم برای دو سال از کشور تبعید شده بود، نیروهای امنیتی، نظام‌الدین قیصاری را از ولایت فاریاب بازداشت و به کابل انتقال دادند. آقای قیصاری نزدیک به شش ماه در حبس امنیت ملی قرار داشت و پس از رهایی، به مخالفان سر سخت آقای دوستم مبدل شد.