سیستم مدیریت آموزشی الکترونیکی تحصیلات عالی افتتاح شد

صبح کابل
سیستم مدیریت آموزشی الکترونیکی تحصیلات عالی افتتاح شد

سیستم مدیریت آموزشی الکترونیکی تحصیلات عالی، از سوی رییس‌جمهور غنی افتتاح شد. بر اساس این سیستم، درس‌ها برای دانش‌جویان، به گونه‌ی آنلاین تدریس خواهد شد.

رییس‌جمهور غنی، روز چهارشنبه (۱۷ ثور)، در ویدئو کنفرانسی که به همین منظور برگزار شده بود، گفته است که این نخستین بار است که تحصیلات عالی افغانستان، با سیستم آموزشی الکترونیکی مجهز می‌شود.

او افزوده است که این سیستم، از سوی متخصصین افغان ایجاد شده و قیمت آن کمتر و کیفیت آن بلند است. به گفته‌ی آقای غنی، در بخش الکترونیکی‌سازی حکومت‌داری و سایر عرصه‌ها نیز کار خواهد شد.

آقای غنی گفته است: «این یک گام مهم است، اما بسنده نیست؛ زیرا در جهان امروزی حکومت‌داری و تحصیلات الکترونیکی، رایج اند و باید در این بخش بیشتر کار کنیم. با راه‌اندازی این سیستم، شیوه‌ی درسی استادان و دانش‌جویان تغییر خواهد کرد و در مطابقت با معیارهای جهانی عیار خواهد شد.»

او تأکید کرده است که امروز، زمینه‌ی انکشاف متوازن فراهم شده و وزارت تحصیلات عالی باید خدمات متوازن و معیاری را پیشکش کند.

آقای غنی، گفته است که کیفیت شبکه‌های مخابراتی نیز باید ارتقا یابد و خدمات آنان گسترده‌تر شود تا مردم بتوانند در هر گوشه‌ی افغانستان از خدمات مخابراتی مستفید شود.

از سویی هم، عبدالتواب بالاکرزی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، در این ویدیو کنفرانس، گفته است که با ۲۰ دانشگاه خصوصی تفاهم‌نامه امضا شده و درس‌ها به گونه‌ی آنلاین ارائه خواهد شد.

او افزوده است که برای هر استاد و دانش‌جو، شماره‌ی آی دی خاص و ویدئوهای درسی نیز آماده شده و در بخش ارزیابی سیستم نیز کار شده است.

فهیم هاشمی، سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی نیز گفته است که این سیستم، در دو مرحله راه‌اندازی خواهد شد. به گفته‌ی او، مرحله‌ی اول، مرحله‌ی اضطراری به خاطر ویروس کرونا است و در مرحله‌ی دوم، گام‌های بیشتری در زمینه‌ی ارتقای ظرفیت انترنت برداشته خواهد شد.

آقای هاشمی، گفت که وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، در بخش تخنیکی، تمام آمادگی‌های لازم را گرفته و شرکت مخابراتی سلام، پنجاه هزار سیم کارت آماده کرده و آن را به گونه‌ی رایگان در اختیار دانش‌جویان قرار خواهد داد.

این در حالی است که به دنبال شیوع ویروس کرونا در افغانستان، مکتب‌ها و دانشگاه‌ها برای مدتی تعطیل شد و پس از آن، شماری از این نهادهای آموزشی و تحصیلی، سیستم آموزش آنلاین را راه‌اندازی کردند.