مسدود بودن حریم هوایی پاکستان، ۲۷ میلیون دالر به افغانستان خساره وارد کرده است

محمد گوهری
مسدود بودن حریم هوایی پاکستان، ۲۷ میلیون دالر به افغانستان خساره وارد کرده است

اداره‌ی هوانوردی ملکی، می‌گوید که مسدود بودن حریم هوایی پاکستان به روی پروازهای عبوری افغانستان، حدود ۲۷ میلیون دالر به این اداره خساره وارد کرده است.

محمدقاسم وفایی‌زاده، رییس اداره‌ی هوانوردی ملکی، روز شنبه (۲۲سرطان)، در یک نشست خبری گفت که در جریان چهار و نیم ماه گذشته، حریم هوایی پاکستان به روی پروازهای عبوری مسدود بود و این موضوع، برعلاوه‌ی ایجاد چالش‌های فراوان برای شهروندان افغانستان، ۲۷ میلیون دالر به این اداره خساره وارد کرده است.

او افزود: «حریم هوایی شرقی پاکستان به روی پروازهای عبوری افغانستان بسته بود و هنوز هم باز نشده است، شهروندان افغانستان مجبور بودند که مسیرهای دو ساعته را شش ساعت منتظر بنشینند؛ اما حالا مشکل حل شده و دو مسیر جدید برای پروازهای عبوری ایجاد شده است.»

در اوایل ماه حوت سال گذشته، جنگنده‌های هندی بر بخش‌هایی از خاک پاکستان حمله کردند. پس از آن، شماری از جنگنده‌های پاکستانی نیز وارد نوشهره جمو و کمشیر هند شدند. پس از این موضوع، پاکستان حریم هوایی‌اش را به روی تمام پروازهایی که به هند می‌رفت، مسدود کرد.

از سویی هم، اداره‌ی هوانوردی ملکی، هفته‌ی قبل اعلام کرده بود که دو مسیر جدید برای پروازهای عبوری ایجاد شده و افغانستان با تاجیکستان به توافق رسیده‌اند که پروازهای عبوری از فضای دو کشور گذشته و بعد وارد چین و آسیای شرقی شود.

در همین حال، اداره‌ی هوانوردی ملکی، موافقت‌نامه‌ی همکاری را با نمایندگان وزارت‌های داخله، دفاع، صحت، اداره‌ی مستقل ارگان‌های محلی و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به امضا رسانده است.

هدف از امضای این موافقت‌نامه‌ها، همکاری این نهادها در زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات تفحص و نجات در بخش هوانوردی و مصؤونیت هوایی خوانده شده است.

محمدقاسم وفایی‌زاده، در این باره می‌گوید که برای ایجاد تغییر در وضعیت اداره‌ی هوانوردی ملکی، ضرورت به اصلاحات اساسی از جمله سپری‌کردن تفتیش سازمان بین‌المللی هوانوردی ملکی است.

او می‌افزاید که سکتور هوانوردی افغانستان، تا زمانی که این تفتیش را سپری نکند، از لیست سیاه اتحادیه‌ی اروپا بیرون نخواهد شد.

آقای وفایی‌زاده گفت که اداره‌ی هوانوردی ملکی، با توجه به توصیه‌ها و الزامات سازمان بین‌المللی هوانوردی ملکی، تلاش کرده تا بر اساس برنامه‌ی عمل اصلاحی، تمام توصیه‌ها را عملی سازد و تاکنون در بیشتر از ۷۰ درصد آن پیشرفت داشته است.

او علاوه کرد که موافقت‌نامه‌ی ارائه‌ی خدمات تفحص و نجات که با پنج نهاد دولتی امضا شد، نوعی اقدام پیش‌گیرانه برای ایجاد ساختار تعریف شده و هماهنگ است که در صورت بروز حوادث و سوانح هوایی، اقدامات به موقع صورت بگیرد.

آقای وفایی‌زاده همچنان گفت که قرار است تفاهم‌نامه‌های مشابهی با تاجیکستان و ایران در امور تفحص و نجات امضا شود.

به گفته‌ی او، به منظور بالابردن سطح مصؤونیت پروازها، به زودی یک کمیته‌ی بررسی حوادث و سوانح هوایی ایجاد خواهد شد که بخش‌های جاده، خط آهن و سکتور هوایی را در بر می‌گیرد و هدف آن کاهش سطح حوادث در هر سه سکتور است.