نبیل: با شرایط فعلی، آغاز مذاکرات صلح خطرناک خواهد بود

صبح کابل
نبیل: با شرایط فعلی، آغاز مذاکرات صلح خطرناک خواهد بود

رحمت‌الله نبیل، نامزد پیشین ریاست‌جمهوری، تأکید می‌کند که رفتن به سوی مذاکرات صلح با دو رییس‌جمهور، نگران‌کننده بوده و خطرهای ناگواری را در پی خواهد داشت.

آقای نبیل که پس از چاشت روز دوشنبه (۲۶ حوت)، در یک نشست خبری سخن گفت، از محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، خواست تا جنجال‌های سیاسی را کنار گذاشته و به گونه‌ی متحد، به سوی مذاکرات صلح بروند.

او افزود: «از چهره‌های سیاسی، می‌خواهیم تا نگرانی مردم افغانستان را درک کرده و به جنجال‌های شان پایان بدهند. اگر این وضعیت ادامه یابد، هم داعش فعال می‌شود و هم ما ارزش‌های خود را تقسیم خواهیم کرد. نگرانی‌هایی هم در مورد ظهور گروه‌های نیابتی دیگر با حمایت کشورهای همسایه وجود دارد.»

آقای نبیل گفت که اگر وضعیت جاری کنترل نشود، مذاکرات بین‌الافغانی، سه‌جانبه توسط «غنی، عبدالله و طالبان» برگزار خواهد شد و در نهایت، گروه طالبان برنده‌ی جنگ و صلح خواهد بود.

او، در بخش دیگری از سخنان خود، تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان را مشکوک خواند.

آقای نبیل گفت: «خلیل‌زاد هم به طالب پول می‌دهد و هم به نیروهای امنیتی؛ تلاش‌ها و نیت او در قبال افغانستان مشکوک است. وقتی وارد افغانستان می‌شود، برای طرف‌ها پیام‌های مختلفی می‌دهد و آن‌ها را تحریک می‌کند. حالا حتا طالبان در قطر به خلیل‌زاد اطلاعات ارائه می‌کنند.»

رحمت‌الله نبیل، طرح حکومت مصالحه‌ی ملی را برای بیرون‌رفت افغانستان از بحران کنونی، پیشنهاد کرد.

زلمی خلیل‌زاد، به تازگی، فهرست اعضای هیأت مذاکره‌کننده‌ی صلح را با شماری از چهره‌های سیاسی، در میان گذاشته است.

بر اساس این فهرست، باتور دوستم، کریم امین، ضرار مقبل، محمد ناطقی، رسول طالب، حبیبه سرابی، کلیم‌الله نقیبی، جنرال ایوب انصاری، اورزلا نعمت، نادر نادری، متین بیگ، زینب موحد، عنایت‌الله بلیغ، شریفه زرمتی و عبدالهادی ارغندیوال، افرادی ‌اند که از سوی دولت افغانستان، برای مذاکره با نمایندگان طالبان، انتخاب شده ‌اند.

این فهرست، به گونه‌ی رسمی از سوی دولت افغانستان تأیید نشده است.

قرار بود ۱۰ روز بعد از امضای توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان، گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و طالبان آغاز شود؛ اما گروه طالبان، اعلام کرد که روند مذاکرات بین‌الافغانی، پس از آزادی پنج هزار زندانی آغاز خواهد شد.

به دنبال آن، محمداشرف غنی، فرمان عفو، مجازات و آزادی پنج هزار زندانی طالب را صادر کرد. بر اساس این طرح، زندانیان طالب، به شرط این که دوباره به میدان جنگ برنگردند، آزاد خواهند شد.

از سویی هم، سخن‌گوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، تأکید کرده است که این گروه، با آزادی مشروط زندانیانش مخالف است.

سهیل شاهین، به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما هرگز با آزادی مشروط زندانیان خود توافق نخواهیم کرد و همه باید به یک‌بارگی آزاد شوند.»