توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان امضا شد

صبح کابل
توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان امضا شد

سرانجام، پس از ۱۸ ماه گفت‌وگو میان زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در دوحه، پایتخت قطر، توافق‌نامه‌ی صلح میان دو طرف به امضا رسید.

این توافق‌نامه، شنبه شب (۱۰ حوت) طی مراسمی با حضور نمایندگان بیش از ۳۰ کشور و نهادهای بین‌المللی، توسط زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا و ملا برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، به امضا رسید.

مایک پومپئو، وزیر خارجه‌ی امریکا، در مراسم امضای این توافق‌نامه گفت که طالبان، تعهد کرده اند که روابط خود را با شبکه‌ی القاعده و سایر گروه‌های تروریستی، قطع خواهند کرد.

او افزود: «ما نیروهای خود را از افغانستان خارج می‌کنیم. افغانستان هرگز نباید به لانه‌ی هراس‌افگنی مبدل شود، در هفت روز گذشته میزان کاهش خشونت‌ها بی‌پیشینه بود و این نشان می‌دهد که ما باید تلاش‌های ما را برای صلح ادامه بدهیم. طالبان باید اراده‌ی شان را نشان داده و به روند کاهش خشونت‌ها ادامه بدهند.»

آقای پومپئو، از تمام طرف‌ها خواست تا به تعهدات خود عمل کرده و نشان بدهند که برای برقراری صلح در افغانستان، از هیچ تلاش دریغ نخواهند کرد.

وزیر خارجه‌ی امریکا، تأکید کرد که افغانستان از سال ۲۰۰۱ تا کنون، تغییرات چشم‌گیری داشته و در حال حاضر، زنان و دختران می‌توانند به مکتب بروند.

او افزود: «حالا آینده‌ی افغانستان وابسته به خود افغان‌ها است و اگر به مسیری که آغاز کردیم عمل بکنیم، گفته می‌توانیم که به هدف خواهیم رسید. من پیروزی را اعلام کنم، پیروزی وقتی اعلام می‌شود که افغانستان به صلح پایدار دست یابد. ما هر کاری را برای محافظت از خود انجام خواهیم داد و می‌خواهیم افغانستان به کشور با ثبات و صلح آمیز مبدل شود.»

از سویی هم، ملا برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، در این مراسم گفت که مذاکرات امریکا و طالبان و توافق میان دو طرف، یک گام مهم بود.

او افزود که گروه طالبان، به این توافق‌نامه متعهد خواهند بود. او ادامه داد: «می‌خواهیم پس از این با امریکا و سایر کشورها رابطه‌ی خوب داشته باشیم. امیدوارم تمام نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.»

در متن توافق‌نامه آمده است که در صورت اجرایی شدن دو مورد به شمول «ایجاد میکانیزم و تضمینی مبنی بر این که از افغانستان علیه خاک امریکا استفاده نشود و ایجاد یک جدول زمانی برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان»، دو مورد دیگر به شمول «آغاز مذاکرات بین‌الافغانی در دهم مارچ و خروج تمام نیروهای خارجی از افغانستان در ۱۳ ماه» عملی خواهد شد.

در متن توافق‌نامه، هم‌چنان آمده است که ایالات متحده‌ی امریکا، طالبان را به عنوان امارت اسلامی نمی‌شناسد، بلکه تنها به عنوان یک جریان می‌شناسد.

با امضای این توافق‌نامه، قرار است تا دو هفته، گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و نمایندگان طالبان، آغاز شود.