چهره‌های سیاسی: تعیین یک‌جانبه‌ی هیأت مذاکره‌کننده به پروسه‌ی صلح آسیب می‌زند

صبح کابل
چهره‌های سیاسی: تعیین یک‌جانبه‌ی هیأت مذاکره‌کننده به پروسه‌ی صلح آسیب می‌زند

شماری از چهره‌های سیاسی به شمول حامد کرزی، عبدالله عبدالله، سیدحامد گیلانی، محمد محقق، گلب‌الدین حکمتیار و رنگین دادفر سپنتا، روز شنبه (۲۴ حوت) در خانه‌ی محمدکریم خلیلی، جمع شده و در مورد پروسه‌های صلح و انتخابات، بیانیه‌ی مشترکی را صادر کرده‌اند.
در این بیانیه که پس از چاشت روز یک‌شنبه (۲۵ حوت) همگانی شد، بر ضرورت ایجاد یک مرجع باصلاحیت برای رهبری پروسه‌ی صلح و توحید و هماهنگ‌سازی دیدگاه‎های تمام جوانب سیاسی در امور مهم کشوری، تأکید شده است.
در بیانیه، آمده است که هیچ چالش و مسأله‌ای نباید بر پروسه‌ی صلح تأثیر منفی گذاشته و مانع پیشرفت آن شود. بر اساس این بیانیه، پروسه‌ی صلح، در صورتی به موفقیت می‌رسد که تحت رهبری و مالکیت افغان‌ها به پیش برده شود.
چهره‌های سیاسی، گفته‌اند که هیأت مذاکره‌کننده، باید ملی، همه‌شمول و متشکل از شخصیت‌های شایسته، کار فهم و مورد اعتماد و تمام طرف‌های سیاسی و محورهای ملی باشد. «تعیین این هیأت به صورت یک‌جانبه، نه تنها به پیشرفت صلح و موفقیت مذاکرات ملی مصالحه کمک نمی‌کند، بلکه پروسه‌ را با مشکل و چالش جدید مواجه می‌سازد.»
این چهره‌های سیاسی، گفته‌اند که هیأتی را توظیف کرده‌اند تا روی انتخاب یک هیأت مذاکره‌کننده‌ی جامع، همه‌شمول و قابل قبول، کار کند.
این بیانیه، در حالی همگانی شده که زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان، فهرست اعضای هیأت مذاکره‌کننده‌ی صلح را با شماری از چهره‌های سیاسی، در میان گذاشته است.
بر اساس این فهرست، باتور دوستم، کریم امین، ضرار مقبل، محمد ناطقی، رسول طالب، حبیبه سرابی، کلیم‌الله نقیبی، جنرال ایوب انصاری، اورزلا نعمت، نادر نادری، متین بیگ، زینب موحد، عنایت‌الله بلیغ، شریفه زرمتی و عبدالهادی ارغندیوال، افرادی‌اند که از سوی دولت افغانستان، برای مذاکره با نمایندگان طالبان، انتخاب شده‌اند.
این فهرست، به گونه‌ی رسمی از سوی دولت افغانستان تأیید نشده است.
در بیانیه‌ی چهره‌های سیاسی، به چالش‌های انتخاباتی نیز اشاره شده است. در این بیانیه، بر حل مشکلات سیاسی از طریق گفت‌وگو تأکید شده است.