ترکیه در ۲۷ مارچ نشستی را در باره‌ی صلح افغانستان برگزار می‌کند

صبح کابل
ترکیه در ۲۷ مارچ نشستی را در باره‌ی صلح افغانستان برگزار می‌کند

منابع نزدیک به گروه طالبان، به رسانه‌ها گفته‌اند که قرار است در ۲۷ مارچ، نشستی در باره‌ی صلح افغانستان در ترکیه برگزار شود.

در نامه‌ی اخیر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی امریکا به رییس‌جمهور غنی نیز، به برگزاری نشستی به میزبانی ترکیه با حضور نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان به خاطر نهایی‌سازی توافق‌نامه‌ی صلح اشاره شده است.

تلاش کردیم تا دیدگاه دولت افغانستان را در این باره داشته باشیم، اما موفق نشدیم. با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید: «ما این خبر را تایید نمی‌توانیم، چون هنوز در این مورد هیچ تصمیمی گرفته نشده است.»

از سویی هم، خبرگزاری آناتولی، به نقل از عمر سلیک، سخنگوی وزارت عدالت و توسعه‌ی ترکیه، گزارش داده است که انقره آماده‌ی همکاری برای برقراری صلح در افغانستان است.

او گفته است: «افغانستان کشور خیلی مهمی برای ترکیه است و انقره آماده‌ی میانجیگری در هر نوع تلاش برای صلح افغانستان است.»

این در حالی است که قرار است دولت روسیه نیز، در هجدهم مارچ (۲۸ حوت)، نشستی را در باره‌ی صلح افغانستان در مسکو برگزار کند.

فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه‌ی ملی، روز سه‌شنبه (۱۹ حوت)، در یک پیام ویدیویی گفت که روسیه برای اشتراک در این نشست، از رهبری دولت، چهره‌های سیاسی، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی، رهبران طالبان و برخی از کشورهای منطقه و امریکا دعوت کرده است.

به گفته‌ی او، در حال حاضر رهبری شورای عالی مصالحه‌ی ملی، درباره‌ی این دعوت مشوره می‌کند.

هدف از برگزار این نشست، تسریع گفت‌وگوهای صلح در دوحه و پایان جنگ در افغانستان خوانده شده است.

در این نشست، ۲ نفر از حکومت، ۲ نفر از شورای عالی مصالحه‌ی ملی، ۲ یا سه نفر دیگر از رهبران سیاسی افغانستان که جمعا ۶-۷ می‌شوند، دعوت شده‌اند. قرار است ۵ نفر از گروه‌ طالبان نیز در این نشست دعوت شوند و یک مهمان از قطر نیز جز اشتراک کنندگان این نشست خواهد بود.

تا اکنون ارگ ریاست‌جمهوری و شماری دیگر از چهره‌های سیاسی که در این نشست دعوت شده‌اند، در این باره چیزی نگفته‌اند.

گفتنی است که گفت‌وگوهای صلح افغانستان، در دوازدهم سپتامبر (۲۲ سنبله)، به گونه‌ی رسمی در قطر آغاز شد؛ اما از آن زمان تا اکنون هیچ پیشرفتی نداشته است.