برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی کاهش آلودگی هوا در کابل ارائه شد

سید مهدی حسینی
برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی کاهش آلودگی هوا در کابل ارائه شد

اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، به همکاری وزارت‌خانه‌ها، برنامه‌ی پنج‌ساله‌ای را به ‌منظور جلوگیری، کاهش و مدیریت آلودگی هوای شهر کابل ارائه کرد که با تطبیق آن، وضعیت آلودگی هوای پایتخت، بهبود خواهد یافت.

عزت‌الله صدیقی، سرپرست اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، روز یک‌شنبه (۱۴ میزان) در یک نشست خبری گفت که این برنامه به منظور کاهش، جلوگیری و مدیریت آب و هوای کابل به همکاری وزارت‌‌خانه‌ها تهیه شده است.

او افزود که وضعیت آلودگی آب و هوای کابل در پنج سال گذشته، به‌ خصوص سال پار وخیم بود و به همین منظور، در برنامه‌ی پنج‌ساله، به آب و هوا، حفظ صحت و سلامت و تعیین منابع آلودگی هوا، تأکید شده است.

به گفته‌ی او، برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی اداره‌ی ملی محیط زیست کابل در شانزدهم اسد سال جاری مورد تصویب و تأیید کابینه قرار گرفت و در تطبیق آن، سیزده اداره‌ی دولتی شامل می‌شود.

در همین حال، یعقوب حیدری، والی کابل، تهیه‌ی این برنامه‌ی پنج‌ساله را امیدوارکننده دانسته و تأکید کرد که در راستای بهبودی وضعیت محیط زیستی کابل، این برنامه باید تطبیق شود.

او با انتقاد از عدم هماهنگی ادارات کابل، گفت که مشکلات در پایتخت فراگیر است که یکی از این مشکلات، عدم هماهنگی میان ادارات است و این باعث شده که وضعیت آلودگی هوای کابل وخیم شود.

والی کابل افزود که بی‌توجهی در برابر محیط زیست کابل، نه تنها بی‌توجهی به شهروندان کابل است، بلکه تهدیدی برای آینده‌ی افغانستان شمرده می‌شود.

یعقوب حیدری تعهد کرد که ولایت کابل در تطبیق این طرح از هیچ‌گونه تلاش دریغ نخواهد کرد و در کنار آن، اداره‌ی کابل تلاش می‌کند تا موضوع محیط زیستی کابل را همان‌گونه که در سال‌های گذشته جدی گرفت، این بار نیز جدی بگیرد.

به گفته‌ی والی کابل، در حال حاضر در خبازی‌ها و حمام‌ها از گاز استفاده می‌شود.

او همچنان برای کاهش آلودگی آب و هوای کابل، خواستار همکاری جدی وزارت داخله شد؛ زیرا موجودیت داش‌های خشت‌پزی، داش‌های گج و ریگریشن‌ها به شدت محیط زیست پایتخت را تهدید می‌کند و به همین دلیل، وزارت داخله باید اقدامات جدی‌ای را روی دست بگیرد.

از سویی هم، حسنا جلیل، معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله، تعهد کرد که این وزارت در تطبیق برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی کاهش، جلوگیری و مدیریت درست آب و هوای کابل، همکاری می‌کند.

بانو جلیل تصریح کرد که در گذشته، وزارت داخله به ‌عنوان نهاد تنفیذکننده‌ی قانون، همکاری‌ها و هماهنگی‌هایی که وجود داشت را به درستی انجام داده و پس از این نیز، بر اساس استقامت کاری این وزارت، در اجرای این برنامه‌ی پنج‌ساله، به وظیفه‌ی خود متعهد خواهد بود.

به گفته‌ی معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله، ریگریشن‌ها، داش‌های خشت‌پزی، خبازی‌ها و ساختمان‌های رهایشی‌ای که از ذغال‌سنگ استفاده می‌کردند، توسط این وزارت شناسایی و اقدامات لازم صورت گرفته است.

اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست در حالی از تهیه‌ی برنامه‌ی پنج‌ساله سخن می‌زند که سال گذشته، کابل به عنوان پایتخت یک کشور، با داشتن ۳۵۳ درجه آلودگی هوا، در رده‌ی نخست شهرهای آلوده‌ی جهان، قرار گرفت.