رییس جمهور غنی: با طالبان مانند یک دولت مشروع برخورد نشود

محمد گوهری
رییس جمهور غنی: با طالبان مانند یک دولت مشروع برخورد نشود

رییس جمهور غنی، در دیدار با نماینده‌ی ویژه‌ی چین برای افغانستان و پاکستان، تاکید کرده است که با طالبان باید مانند یک گروه برخورد شود و نباید به این گروه، با دید یک دولت مشروع نگریسته شود.

دفتر مطبوعاتی ارگ ریاست جمهوری، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که محمد اشرف غنی، یک‌شنبه شب (۲۷ اسد) با دینگ شیجون نماینده‌ی ویژه‌ی چین برای افغانستان و پاکستان، دیدار کرده است.

آقای غنی، گفته است: «طالبان هنوز هم به عنوان یک گروه تروریستی، روابط نزدیک با شمار زیادی از شبکه‌های تروریستی در افغانستان به شمول جنبش ترکستان شرقی دارند. ما باید با طالبان به عنوان یک گروه برخورد کنیم و نباید این گروه را به همان دیدی ببینیم که به یک دولت مشروع نگریسته می‌شود، زیرا این خلاف اصول و موازین بین‌المللی و کشور چین است.»

او افزوده است که طالبان بر هیچ یکی از ولایات و نفوس افغانستان کنترل ندارند و ادعاهای شان مبنی بر اینکه چند درصد خاک افغانستان در زیر سلطه‌ی آنان قرار دارد، دور از حقیقت است.

آقای غنی علاوه کرده است که تفاهم‌نامه‌ی ابتدایی امریکا و طالبان، زمینه را برای مذاکرات مستقیم حکومت افغانستان با طالبان فراهم خواهد کرد.

رییس جمهور غنی تاکید کرده است که نظام جمهوری هیچ‌گاهی مورد بحث با یک گروه قرار نخواهد گرفت و طالبان مجبور هستند که یک راه حل سیاسی را انتخاب کنند و این گروه هرگز نمی‌تواند که یک نظام بزرگ را سقوط دهد.

او تاکید کرده است: «طالبان هنوز هم به کشتار غیرنظامیان ادامه می‌دهند و تداوم حملات تروریستی آنان بزرگترین مانع پروسه صلح تلقی می‌شود و خواست مردم را برای پیشبرد مذاکرات با طالبان تضعیف کرده و برعکس ارادۀ ما را برای سرکوب آنان، قوی تر می سازد».

رییس جمهور غنی گفته است که تا هنوز کابل شاهد کدام اقدام جدی از سوی اسلام‌آباد برای کاهش خشونت و همکاری در پروسه‌ی صلح نبوده و حمایت پاکستان هنوز هم از طالبان ادامه دارد و این گروه بدون پناهگاه و حمایت پاکستان، دوام نمی‌آورد.

آقای غنی خاطر نشان کرده است: «ما با رهبری پاکستان مذاکرات خود را آغاز کرده ایم و به این باور هستیم که پاکستان و هیچ کشور دیگری، افغانستان طالبانی نمی خواهند و طالبان آیینه عقب گرایی و بدبختی‌اند».

رییس جمهور غنی گفته است که ما برای صلح آماده هستیم و صلح بر اساس خواست مردم افغانستان صورت خواهد گرفت. او افزوده است که ما با پاکستان خواهان عادی سازی روابط استیم و امیدواریم پاکستان موضوع کشمیر را با پروسه‌ی صلح ما ربط ندهد.

آقای غنی هشدار داده است که اگر طالبان به حملات تروریستی شان ادامه بدهند، راه را برای صلح تنگ‌تر خواهند ساخت و مردم از ما خواهند خواست که در این خصوص تصمیم شدیدتر اتخاذ کنیم.

دینگ شیجون نماینده‌ی ویژه‌ی چین برای افغانستان و پاکستان نیز در این دیدار، ابراز امیدواری کرده است که طالبان گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی را قبول کنند و با طرف اصلی که حکومت افغانستان است، وارد مذاکرات شده و وارد زندگی سیاسی شوند.

آقای شیجون، همچنان تاکید کرده است که چین آرزو دارد که به عنوان همسایه‌ی افغانستان در تحقق پروسه صلح نقش فعال خود را ایفا کند و خواهان تامین روابط نزدیک افغانستان و پاکستان بوده و حاضر است در بهبود روابط این دو کشور کمک کند.

این در حالی است که بیش از دو ماه قبل، هیاتی از طالبان به رهبری ملابرادر، به کشور چین رفته بود. رسانه‌های چینی گزارش داده بودند که هیات طالبان در این سفر، روی گفت‌وگوهای صلح افغانستان با مقامات چینی بحث‌هایی داشته‌اند؛ اما جز‌ئیات بیشتر این بحث‌ها منتشر نشد.

از سویی هم، دولت چین، روابط نزدیک تجاری و سیاسی با پاکستان دارد و گفته می‌شود که این کشور، می‌تواند نقش تاثیرگذاری در گفت‌وگوهای صلح افغانستان ایفا کند.