اتحادیه‌های مکاتب و دانشگاه‌های خصوصی خواهان آغاز پروسه‌ی آموزش حضوری شدند

صبح کابل
اتحادیه‌های مکاتب و دانشگاه‌های خصوصی خواهان آغاز پروسه‌ی آموزش حضوری شدند

اتحادیه‌های مکاتب و دانشگاه‌های خصوصی، خواهان آغاز پروسه‌ی آموزش حضوری با رعایت نکات بهداشتی شدند.

در اعلامیه‌ی مشترکی که روز یک‌شنبه (۲۲ سرطان)، از سوی این اتحادیه‌ها منتشر شده، آمده است که تصمیم کمیته‌ی اضطرار مبنی بر تعطیلی مراکز آموزشی و بازگشایی سایر مراکز، نه تنها راه حل برای فائق آمدن بر مشکلات نیست، بلکه به معنی پاک کردن اصل صورت مسأله است و این غیرمسؤولانه‌ترین نوع مبارزه با ویروس کرونا است.

در اعلامیه آمده است: «هر طرحی که ضامن جان شهروندان باشد، ما از آن استقبال کرده و حمایت می‌کنیم، اما با اعمال قرنتین و مسدودسازی دروازه‌های تحصیلات، علاوه بر این که مشکلات ناشی از ویرس کرونا هم‌چنان باقی است، مشکلاتی چون متوقف شدن چرخه‌ی اقتصاد، آموزش و فرهنگ، بر کشور تحمیل خواهد شد.»

اتحادیه‌های مکاتب و دانشگاه‌های خصوصی، تأکید کرده اند که به منظور توجه به تمام ابعاد و مشکلات جاری در افغانستان، باید مراکز آموزشی با حفظ تدابیر صحی باز شده و آموزش حضوری از سر گرفته شود.

بر اساس اعلامیه، مراکز آموزشی‌ای که توان لازم برای گرفتن تدابیر صحی ندارند، درس‌های غیرحضوری شان به رسمیت شناخته شده و امتحانات نهایی‌شان به صورت حضوری گرفته شود.

در اعلامیه آمده است که مراکز آموزشی، بیش از این توان تحمل رنج ناشی از سیاست‌های «تبعیض‌آمیز» را نداشته و در صورت عدم توجه به خواسته‌های شان، از هرگونه اقدامات مدنی استفاده خواهند کرد.

این در حالی است که در نشست روز گذشته‌ی کمیته‌ی مبارزه با ویروس کرونا، فیصله صورت گرفته است که مکاتب و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، تا ۱۵ ماه اسد سال جاری، هم‌چنان مسدود بمانند و بازگشایی تدریجی آن‌ها بعد از ۱۵ اسد نیز، به نتایج سروی وزارت صحت از وضعیت عمومی صحی افغانستان بستگی دارد. این سروی تا اواخر هفته‌ی جاری پایان می‌یابد.

در طرح بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، وزارت‌های معارف و تحصیلات عالی بسته‌های کمکی را به مکاتب‌ و دانشگاه‌های خصوصی پیشنهاد کرده‌اند و همچنین بر تقویت سیستم آموزش آنلاین تأکید شده است.

گفتنی است که تا کنون، بیش از ۳۴ هزار مورد مثبت ویروس کرونا، در افغانستان شناسایی شده است.