زلمی خلیل‌زاد با ملا برادر و وزیر خارجه‌ی قطر دیدار کرد

صبح کابل
زلمی خلیل‌زاد با ملا برادر و وزیر خارجه‌ی قطر دیدار کرد

نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان، با ملاعبدالغنی برادر و وزیر خارجه‌ی قطر، در دوحه دیدار کرده است.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در برگه‌ی تویتر خود نگاشته است: « جمعه شب (۱۵ سنبله) زلمی خلیل‌زاد، ملا عبدالغنی برادر، وزیر خارجه قطر و جنرال اسکات میلر، در دوحه دیدار مشترکی داشتند.»

او افزوده است که این دیدار، بسیار مثبت بوده است.

زلمی خلیل‌زاد، تا کنون در باره‌ی این دیدار، چیزی نگفته است.

زلمی خلیل‌زاد روز یک‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته (۱۰ سنبله)، نهمین دور گفت‌وگوهای صلح را با نمایندگان طالب در قطر را به پایان رسانده و با توافق‌نامه‌ی احتمالی صلح که او و طالبان روی آن به توافق رسیده‌‌اند، به کابل آمد.

آقای خلیل‌زاد، در دیدارهای جداگانه‌ای با رهبران حکومت وحدت ملی و برخی از چهره‌های مطرح سیاسی، توافق‌نامه‌ی احتمالی صلح را به آن‌ها نشان داد.

در همین حال، حکومت افغانستان، نگرانی خود را از خطرات و پیامدهای ناشی از امضای تفاهم‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان ابراز کرده است.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری گفته است: «حکومت افغانستان از هرگونه پیشرفت‌هایی در پروسه‌ی صلح حمایت می‌کند که منجر به تأمین صلح پایدار و ختم جنگ در افغانستان شود؛ اما نگرانی اصلی حکومت افغانستان در تفاهم‌نامه‌ی‌ امریکا با طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل می‌آید؟»

همچنان، وحید عمر، رییس عمومی اداره‌ی ارتباطات عامه و استراتیژیک ریاست جمهوری، گفته است که توافق عجولانه‌ی امریکا با طالبان خطرناک است.

مجله‌ی تایمز امریکایی نیز گزارش داده است که وزیر خارجه‌ی ایالات متحده، از امضای توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان، خودداری کرده است. این مجله، به نقل از مقام‌های بلندرتبه‌ی افغان، امریکایی و اروپایی، گزارش داده است که دلیل خودداری مایک پومپیو از امضای توافق‌نامه‌ی صلح با طالبان، تهدیدات و خطرهای احتمالی پس از امضای آن است.

پیش از این، گروهی از دیپلمات‌های پیشین امریکایی برای افغانستان نیز با نشر اعلامیه‌ی مشترکی، هشدار داده بودند که توافق شتاب‌زده‌ی امریکا و گروه طالبان، پیامدهای خطرناکی از جمله آغاز جنگ‌های داخلی در افغانستان را به دنبال خواهد داشت.

با این همه، آقای خلیل‌زاد دوباره به دوحه رفته است تا با نمایندگان طالبان گفت‌وگو کند.