نبیل طرح امن‌سازی دوازده‌ماهه‌ی افغانستان را ارائه کرد

سید مهدی حسینی
نبیل طرح امن‌سازی دوازده‌ماهه‌ی افغانستان را ارائه کرد

رییس تکت انتخاباتی «امنیت و عدالت» در آخرین روز مبارزات انتخاباتی، طرح امن‌سازی افغانستان را ارائه کرد که بر بنیاد این طرح، او می‌تواند افغانستان را طی دوازده ماه از امنیت نسبی برخوردار کند.

رحمت‌الله نبیل، پس از ظهر امروز چهارشنبه (۳ میزان) طرح امنیتی خود را با حضور رسانه‌ها همگانی کرده و فشرده‌ای از این طرح خود را توضیح داد.

آقای نبیل، در حالی که ابعاد مختلف ناامنی‌های افغانستان را در طرح امنیتی خود گنجانیده است؛ بیان کرد که ناامنی‌ها ضربه‌ی بزرگی را بر پیکر اقتصادی افغانستان وارد کرده است. از همین رو، در هر ماه حدود دوازده سرمایه‌گذار، سرمایه‌های شان را به دلیل بدامنی و بی‌عدالتی از افغانستان خارج می‌کنند.

چگونگی پروسس مواد مخدر که جنگ افغانستان را تمویل می‌کند، بخش دیگری از طرح امنیتی تیم انتخاباتی امنیت و عدالت است که به گفته‌ی آقای نبیل، شبکه‌های بین‌المللی و داخلی تروریستی در افغانستان مرکز ایجاد کرده و این شبکه‌ها با سوءاستفاده از وضعیت موجود، در حال رشد استند.

رییس تکت انتخاباتی امنیت و عدالت، با آسیب‌شناسی‌های زیادی در طرح خود، تأکید کرده که عمده‌ترین چالش در افغانستان سیاسی‌سازی نهادهای دولتی است. به باور او، ادارات دولتی در طول پنج سال گذشته بیشتر به طرف سیاست تمایل کرده و با وظایف اصلی شان فاصله گرفته اند.

تداخل وظیفوی، نبود تعریف مشخص از دوست و دشمن از چالش‌های دیگری است که آقای نبیل در بسته‌ی امنیتی خود به آن پرداخته است. او معتقد است که آزادسازی زندانیان طالبان از یک‌سو و شدت حملات بر علیه این گروه از سوی دیگر، تصویر متفاوتی را به نظامیان افغان ارائه می‌کند و به همین منظور، تعریف دوست و دشمن وضاحت ندارد.

از جانب دیگر، در طرح امنیتی تکت انتخاباتی امنیت و عدالت به این مورد پرداخته شده است که سربازان پس از فارغ شدن به جبهه‌ی جنگ فرستاده می‌شوند که این امر آمار تلفات نظامیان را بالا برده است. او، همچنان ادامه داد که در یک سال اخیر، نیروهای امنیتی در زمینه‌ی جلب و جذب، یازده درصد کسر داشته است که در یک وضعیت جنگی، این امر فاجعه‌بار است.

وابسته بودن نیروهای امنیتی به لحاظ تجهیزات نظامی، بخش دیگری از چالش‌ها است که در طرح امن‌سازی افغانستان پرداخته شده است. آقای نبیل بیان کرد، مهماتی که در افغانستان آورده می‌شود، یک «مرمی دهشکه» پانزده دالر فروخته شده است و مهم است که برای حل این چالش، پرداخته شود.

از بین بردن نهادهای امنیتی موازی بخش دیگری از طرح امن‌سازی رحمت‌الله نبیل است که به گفته‌ی او، اداره‌ی مبارزه با تروریزم در وزارت دفاع، وزارت داخله و ریاست عمومی امنیت ملی وجود دارد که به شکل هماهنگ کار نمی‌کنند. آقای نبیل با ارائه‌ی فشرده‌ی این طرح، تأکید کرد که او و همکارانش، طرح امن‌سازی را بر اساس واقعیت‌ها و چالش‌های امنیتی افغانستان به وجود آورده است.

این در حالی است که قرار است تا ساعت ۱۲:۰۰ امشب (چهارشنبه، ۳ میزان)، روند مبارزات انتخاباتی به پایان برسد و نامزدان ریاست‌جمهوری، تلاش دارند که از آخرین فرصت خود برای ارائه‌ی برنامه‌های شان به مردم استفاده کنند.