رولا غنی: شبکه‌ی حقانی ممکن است استادان دانشگاه امریکایی را رها نکند

صبح کابل
رولا غنی: شبکه‌ی حقانی ممکن است استادان دانشگاه امریکایی را رها نکند

هر چند روز سه‌شنبه (۲۱ عقرب)، رییس‌جمهور غنی اعلام کرد که انس حقانی و دو عضو دیگر طالبان به‌ گونه‌ی مشروط آزاد شده اند و قرار است با دو تن از استادان دانشگاه‌ امریکایی افغانستان که از سوی شبکه‌ی حقانی ربوده شده بودند، تبادله شوند؛ اما گزارش‌هایی وجود دارد که گویا معامله میان حکومت افغانستان و شبکه‌ی حقانی صورت نگرفته و انس حقانی و دو عضو دیگر طالبان دوباره به زندان بگرام منتقل شدند.

رولا غنی، همسر رییس‌جمهور غنی نیز روز پنج‌‎شنبه (۲۳عقرب) در انستتیوت صلح امریکا در واشنگتن گفته است که روند تبادله‌ی زندانیان به خوبی انجام نشده است.

با آن که بانو غنی در مورد این که چرا زندانیان تبادله‌ نشده، اظهار بی‌خبری کرده؛ اما گفته است :«مطمئن نیستم که چرا این کار نشد؛ اما شاید یکی از طرف‌ها به وعده‌ای که داده بود، عمل نکرد و متأسفانه دو استاد (دانشگاه امریکایی) رها نخواهند شد.»

او، همچنان در بخش دیگری از صحبت‌‌های خود در مورد خط سرخ در گفت‌وگوهای صلح نیز سخن گفته و تأکید کرده است که خط سرخ او در گفت‌وگو با طالبان، زنان افغان، حفظ نظام و قانون اساسی افغانستان است.

رولا غنی، در عین حال که گفته است، طالبان به دنبال ایجاد یزک حکومت مبتنی بر باورهای دینی استند، تأکید کرده که این بدترین نوع نظام حکومت‌داری است که در آن هیچ گونه جایی برای مذاکره و تفاهم وجود ندارد.

این در حالی است که از یک‌سال به این سو تلاش‌های جدی برای کشاندن طالبان پای میز مذاکره آغاز شده است؛ اما تا کنون این تلاش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای نداشته است. دونالد ترامپ، حدود یک سال قبل، زلمی خلیل‌زاد را به عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای صلح افغانستان انتخاب کرد؛ اما پس از نُه دور مذاکره‌ی خلیل‌زاد با طالبان، آقای ترامپ در پی کشته شدن یک سرباز امریکایی در کابل، این مذاکره را مرده اعلام کرد.