سرور دانش: طالبان به برقراری صلح واقعی باور ندارند

صبح کابل
سرور دانش: طالبان به برقراری صلح واقعی باور ندارند

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و معاون تکت انتخاباتی «دولت‌ساز»، تأکید می‌کند که طالبان به برقراری صلح باورمند نیستند و تنها از راه جنگ می‌خواهند امارت را بر مردم افغانستان تحمیل کنند.

آقای دانش، روز دوشنبه (۲۵ سنبله)، در یکی از همایش‌های انتخاباتی‌اش در شهر مزارشریف، گفت که طالبان هنوز هم به برقراری یک صلح واقعی باور ندارند و تلاش دارند که از راه جنگ و خشونت، امارتی را که مردم افغانستان هرگز نمی‌پذیرند، بر آن‌ها (مردم) تحمیل کنند.

او علاوه کرد: «امارت همان نظامی است که در تمام کوچه پس کوچه‌های مزارشریف سیل خون جاری ساخته بود و صدها تن از مردم بی‌گناه مزار شریف را مظلومانه قتل عام کردند.»

آقای دانش تاکید کرد که جمهوریت، نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات، حقوق شهروندی، حقوق بشر و حقوق زنان جزء خطوط سرخ حکومت در مذاکرات صلح است و به همین دلیل، انتخابات پیش‌رو در عین رأی دادن به کاندید مورد نظر، رأی دادن به جمهوریت هم است.

او گفت که شرکت در انتخابات به معنای حمایت از نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات و نه گفتن به نظام امارتی استبدادی و فاقد مشروعیت است.

آقای دانش تصریح کرد که انتخابات رکن اساسی دموکراسی است و بدون آن، دموکراسی هیچ معنا و مفهومی ندارد. او افزود که برای افغانستان انتخابات تنها راه برای جلوگیری از اختلافات و منازعات و تأمین ثبات و مشروعیت سیاسی و حقوقی است و حتی راه صلح پایدار نیز از مسیر انتخابات می‌گذرد.

او بیان داشت: «حکومت افغانستان پشتیبان جدی صلح و ختم جنگ و خشونت در کشور است، اما ما آن طرح صلحی را سازنده و مؤثر می‌دانیم که قبل از هر چیزی با مذاکره‌ی مستقیم با دولت افغانستان و در محوریت دولت افغانستان و با مالکیت افغان‌ها آغاز شود و به کاهش خشونت و آتش بس منجر شود.»

آقای دانش تأکید کرد، حکومت فعلی در حالی که در آخرین روزهای وقت قانونی خود قرار دارد، نمی‌تواند پروسه‌ی صلح را، برای تامین صلح باعزت و پایدار، مدیریت کند؛ به همین دلیل باید قبل از هر چیز دیگری انتخابات برگزار شود و حکومت مقتدر و برخاسته از انتخابات جدید و با مشروعیت بیشتر، رهبری پروسه‌ی صلح را به عهده بگیرد.

این در حالی است که چندی پیش، دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده، در پی جان باختن یک سرباز امریکایی، گفت‌وگوهای صلح با طالبان را متوقف کرد و چند روز پس از آن، گفت که این گفت‌وگوها «مرده» است.

حکومت افغانستان نیز گفته است که تلاش‌هایش را برای پیشبرد گفت‌وگوهای صلح، تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری متوقف کرده است. صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری، چند روز پیش گفت که گفت‌وگوهای صلح، پس از برگزاری انتخابات و توسط دولت جدید پیش‌برده خواهد شد.