صدیقی: رهایی انس حقانی، نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت

صبح کابل
صدیقی: رهایی انس حقانی، نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت

صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاست‌جمهوری، می‌گوید که تصمیم رییس‌جمهور غنی مبنی بر رهایی انس حقانی و دو عضو دیگر این شبکه، یک اقدام شجاعانه و خلاف خواست مردم افغانستان بود که این تصمیم، نتایج خوبی را در مذاکرات صلح به همراه خواهد داشت.

صدیق صدیقی، امروز جمعه (۱ قوس) در یک نشست خبری با اشاره به آزادسازی انس حقانی، گفت که رییس‌جمهور غنی به خاطری این تصمیم دشوار را گرفت که حداقل پیشرفتی در روند صلح به وجود آید تا افغانستان به قطع جنگ نزدیک شود.

سخنگوی ارگ ریاست‌جمهوری افزود: «هدف ما صلح است و هدف ما این است که برویم به سوی پروسه‌ای که جنگ پایان یابد و صلح در کشور تأمین شود. اکثریت رهبران کشورهای متحد افغانستان از این تصمیم استقبال کردند و یک تصمیم شجاعانه بود که بر خلاف خواست مردم که مردم خوش نبود؛ اما به خاطر قطع جنگ و آوردن صلح، رییس‌جمهور این تصمیم بزرگ را گرفت.»

به گفته‌ی صدیقی، رهایی سه تن از اعضای شبکه‌ی حقانی به ویژه انس حقانی، نتایج خوبی را در مذاکرات صلح خواهد داشت. او گفت که دولت افغانستان در حال حاضر روی پلان صلح به شدت کار می‌کند و امیدواری وجود دارد که دولت افغانستان به هدف قطع جنگ، نتایجی را به دست آورد.

هرچند، انتقادهای زیادی مبنی بر رهایی انس حقانی، بر دولت افغانستان وارد شد؛ اما ارگ ریاست‌جمهوری تأکید می‌کند که در این مقطع زمانی، نیاز بود تا چنین تصمیمی گرفته شود.

با این همه، در تماس تلفونی‌ای که رییس‌جمهور امریکا با رییس‌جمهور افغانستان داشت، آقای ترامپ، پیرامون مذاکرات صلح و پیشرفت نیروهای امنیتی افغان بحث و تبادل نظر کرده و از تلاش نیروهای امنیتی مبنی بر مهار گروه تروریستی داعش، قدردانی کرده است.

صدیق صدیقی، مدعی است که گروه تروریستی داعش در شرق افغانستان شکست خورده و پایگاه‌های اصلی آن‌ها با اجرای عملیات گسترده، توسط نیروهای امنیتی از بین رفته است.

آقای صدیقی تأکید می‌کند، جنگ‌جویان داعشی و اعضای خانواده‌‌ی آن‌ها که به دولت افغانستان تسلیم شده ‌اند، مطابق به قوانین این کشور با آنان برخورد می‌شود.

 رییس‌جمهور غنی، هفته‌ی گذشته در سفرش به ولایت ننگرهار، شکست کامل گروه داعش در شرق افغانستان را اعلام کرد. مسؤولان امنیتی درحضورداشت رییس‌جمهور آمار دادند که بیش از شش صد جنگ‌جوی داعش و اعضای خانواده‌ی آن‌ها به نیروهای امنیتی تسلیم شده ‌اند که تمام آن‌ها اتباع اوزبیکستان، پاکستان، قزاقستان، مالدیو، ایران و آذربایجان می‌باشند.

به باور مسؤولان امنیتی، شکست داعش در ننگرهار می‌تواند روی امنیت در دیگر ولایت‌ها نیز تأثیرگذار باشد.