گران هیواد: کار روی بسته‌ی اصلاحاتی وزارت خارجه جریان دارد

صبح کابل
گران هیواد: کار روی بسته‌ی اصلاحاتی وزارت خارجه جریان دارد

سخنگوی وزارت خارجه، می‌گوید که کار روی بسته‌ی اصلاحاتی جریان دارد و پس از تکمیل شدن آن، اصلاحات بنیادی در این وزارت به میان خواهد آمد.

گران هیواد، روز سه‌شنبه (5 قوس) در یک نشست خبری گفت که این بسته‌ی اصلاحاتی در مورد تحلیل، تصحیح و بروزرسانی دکتورین سیاست خارجی، قوانین و مقررات، لوایح، تشکیل وزارت خارجه و اصلاحات کدری است.

او افزود: «بر اساس ارزیابی‌های همه‌جانبه، روی بسته‌ی اصلاحاتی کار جریان دارد و این بسته، به تمامی نمایند‌گی‌های سیاسی افغانستان در بیرون از کشور فرستاده شده و پس از نهایی شدن ارزیابی‌ها، بسته‌ی اصلاحاتی اعلام خواهد شد.»

آقای هیواد، علاوه کرد که عمده‌ترین بخش این بسته‌ی اصلاحاتی، اقتصاد‌محور شدن دیپلماسی سیاست خارجی افغانستان با جهان است.

سخنگوی وزارت خارجه، تأکید کرد که هدف این برنامه، این است تا با در نظرداشت قوانین اقتصادی و حمایت اقتصادی کشورها از افغانستان، روابط اقتصادی افغانستان با جهان اقتصادمحور شود.

او همچنان گفت: «دولت در نظر دارد تا افغانستان را به عنوان نقطه‌ی وصل کشورهای منطقه به ویژه آسیای مرکزی با آسیای جنوبی، تبدیل کند؛ به همین دلیل، وزارت خارجه باید در سیاست دکتورین خارجی، اصلاحات و ظرفیت‌سازی را انجام دهد تا کسانی که از افغانستان در بیرون از کشور نمایندگی می‌کنند، ظرفیت بازاریابی برای افغانستان را داشته باشند.»

آقای هیواد، در بخش دیگری از سخنان خود، از برگزاری (پروسه‌ی استانبول) خبر داده و گفت که قرار است این نشست به تاریخ نهم ماه دسامبر، در شهر استانبول ترکیه برگزار شود و در آن رییس‌جمهور غنی، شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه، همچنان گفت که ۵ نفر از سفیران و معاونان سفیران افغانستان که بر اساس قانون رسما زمان کاری‌شان ختم شده بود، برای شان اطلاع داده شد که به کشور برگردند.