توقف فعالیت شبکه‌های مخابراتی در شمال-شرق افغانستان

صبح کابل
توقف فعالیت شبکه‌های مخابراتی در شمال-شرق افغانستان

شبکه‌ی مخابراتی سلام، تنها شبکه‌ی دولتی‌ای است که مستقیماً از سوی حکومت افغانستان مدیریت می‌شود و در کنار شبکه‌های مخابراتی خصوصی، برای شهروندان کشور خدمات مخابراتی فراهم می‌کند.

پس از افزایش تهدیدات امنیتی در ولایت‌های شمال-‌شرقی و هشدار طالبان مبنی بر هدف قرار دادن تأسیسات این شرکت، بیش از یک هفته می‌شود که شبکه‌ی مخابراتی سلام نیز در کنار شبکه‌های خصوصی دیگر فعالیت خود را متوقف کرده است و باشندگان این ولایت‌ها ارتباط شان را با بیرون از دست داده اند.

باشندگان ولایت‌های بدخشان، تخار، کندز، بغلان و سمنگان می‌گویند، در کنار افزایش تهدیدات امنیتی، قطع شدن شبکه‌های مخابراتی برای آن‌ها نگرانی خلق کرده است.

آنان از ناتوانی حکومت در راستای حفظ دست‌آوردهای یک و نیم دهه‌ی اخیر انتقاد می‌کنند و می‌افزایند که حکومت افغانستان مسؤولیت دارد که امنیت شرکت‌های خصوصی را تأمین کند.

مسؤولان وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، دلیل قطع شدن شبکه‌ی مخابراتی سلام را تخریب شدن مراکز ارتباط این شبکه از سوی طالبان خوانده و می‌افزایند که شبکه‌های مخابراتی خصوصی نیز به دلیل تهدیدات امنیتی، فعالیت‌های شان را متوقف کرده اند.

شیرشاه نوابی، سخنگوی این وزارت، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که هراس‌افگنان طالب، مراکز ارتباطی شبکه‌ی مخابراتی سلام را در ولایت‌های کندز و بغلان ویران کرده اند که این کار سبب غیر فعال شدن این شبکه‌ در ولایت‌های شمال-‌شرقی شده است.

آقای نوابی می‌افزاید که بر اساس تهدیدات طالبان، شبکه‌های مخابراتی خصوصی نیز فعالیت‌های خود را متوقف کرده اند.

به گفته‌ی او، کارمندان فنی این وزارت برای ترمیم دوباره‌ی مراکز ارتباطی تخریب شده به ولایت‌های کندز و بغلان رفته اند و تلاش برای فعال شدن آن جریان دارد.

آقای نوابی اضافه می‌کند که در صورت فراهم بودن اوضاع امنیتی، به زودترین فرصت این مشکل برطرف خواهد شد.

این دومین بار است که فعالیت شبکه‌های مخابراتی خصوصی در ولایت‌های شمالی و شمال-‌شرق افغانستان متوقف می‌شود.

پیش از این مقام‌های محلی ولایت‌های جوزجان، بلخ و سمنگان در واکنش به قطع شدن شبکه‌های مخابراتی از طرف شب، دفاتر این شبکه‌ها را بسته بودند.