دانش‌آموزان دختر بالای ۱۲ سال از اجرای ترانه در برنامه‌های عمومی منع شدند

صبح کابل
دانش‌آموزان دختر بالای ۱۲ سال از اجرای ترانه در برنامه‌های عمومی منع شدند

ریاست معارف کابل، در مکتوبی به تمام‌ مکتب‌های این ولایت، دستور داده که از شرکت دختران بالای ۱۲ سال در تیم‌های ترانه‌خوانی در هر نوع نشستی ممانعت کنند.

در این مکتوب که روز چهارشنبه (۲۰ حوت)، به رسانه‌ها درز کرده و امضای احمدضمیر گوارا، رییس‌ معارف کابل را نیز دارد، آمده است: «به تمام مکاتب دولتی، خصوصی و سواد حیاتی شهر کابل، هدایت جدی داده می‌شود تا منبعد، تیم‌های ترانه‌ی شاگردان اناث را که سنین آن از ۱۲ سال بالاتر باشد، جهت اجرا و خواندن ترانه‌های شان در هر نوع مجالس و برنامه‌های عمومی اجازه‌ی اشتراک داده نشود؛ البته مجالسی که اشتراک‌کنندگان آن صد درصد اناث باشند، از این امر مستثنی می‌باشند.»

در ادامه‌ی این مکتوب آمده است: «باید تلاش گردد تا تمام مکاتب، تیم‌های ترانه‌ی شاگردان اناث را طوری تنظیم نمایند که سنین شاگردان آن از ۱۲ سال پایین‌تر باشد. همچنان به تمام مکاتب هدایت داده می‌شود که تیم‌های متذکره که سنین آن بالاتر از ۱۲ سال باشد، به هیچ صورت به جز از مربیان و معلمین اناث، از طرف مربیان ذکور برای شان تمرین و آموزش داده نشود. در صورت تخلف، مسئولیت بعدی به دوش مدیران مکاتب شهر کابل بوده و بالای متخلفین، موارد تأدیبی طبق قانون تطبیق خواهد شد.»

در همین حال، احمدضمیر گوارا، رییس معارف کابل، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که این تصمیم به دنبال نگرانی از مسایل امنیتی و شکایت خانواده‌های دانش‌آموزان گرفته شده است.

به گفته‌ی او، زمانی که تیم‌های ترانه‌خوانی در نشست‌ها آمادگی می‌گیرند، چندین هفته و روز را در بر می‌گیرد و آن‌ها از درس‌های شان عقب می‌مانند، به همین دلیل دانش‌آموزان و خانواده‌های شان در این زمینه شکایت داشتند.

آقای گوارا می‌افزاید: «حیات دانش‌آموز برای ما مهم است و تطبیق نصاب تعلیمی برای ما اولویت دارد، با نظرداشت شکایت والدین، شاگردها و معارف دوستان و برای جلوگیری از ضایع شدن درس‌های شاگردان، این تصمیم را گرفتیم تا در قبال خانواده‌ها و شکایت آن‌ها پاسخ‌گو باشیم.»

او می‌گوید که این تصمیم، پس از آن گرفته شده که در ماه عقرب سال روان خورشیدی، مکتوبی از سوی مجلس سنا به وزارت معارف رسید که در آن، از وزارت خواسته شد تا از شرکت دانش‌آموزان در نشست‌ها و پذیرایی‌ها از سیاست‌مداران و مقام‌های حکومتی جلوگیری کند.

در همین حال، آمنه صفی افضلی، معاون کمیسیون امور دینی، فرهنگی و معارف مجلس سنا، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که هیچ طرح یا مکتوبی از سوی سنا به وزارت معارف، فرستاده نشده است.

پیش از این، در ماه سرطان سال گذشته، وزارت معارف استفاده از دانش‌آموزان در محافل پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی و کارزار‌های انتخاباتی را ممنوع اعلام کرده بود.

وزارت معارف، هدف این کار را، جلوگیری از وارد شدن آسیب‌های جسمی و روحی به دانش‌آموزان، حفظ بی‌طرفی و عدم دخیل ساختن معارف در مسایل سیاسی خوانده بود.

گفتنی است که از صبح امروز تا اکنون، مکتوب ریاست معارف کابل در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و واکنش‌های زیادی را میان کابران به همراه داشته است.

بسیاری از کاربران، گفته‌اند که وزارت معارف با این طرح، برای پذیرایی از گروه طالبان آمادگی می‌گیرد.