غنی: با آزادی زندانیان طالب، میزان خشونت‌ها کاهش می‌یابد

صبح کابل
غنی: با آزادی زندانیان طالب، میزان خشونت‌ها کاهش می‌یابد

رییس‌جمهور غنی، تأکید می‌کند، حکومت افغانستان، به چوکاتی دست یافته که با آزادی زندانیان طالب، میزان خشونت‌ها کاهش خواهد یافت.

محمداشرف غنی، روز دوشنبه (۱۹ حوت) به گونه‌ی رسمی و برای بار دوم، به عنوان رییس‌جمهوری افغانستان، سوگند وفاداری یاد کرد. یوسف حلیم، رییس دادگاه عالی و قاضی‌القضات، آقای غنی را سوگند داد.

آقای غنی، پس از ادای سوگند وفاداری، در سخنانی گفت که آزادی زندانیان طالب، با امنیت مردم و تأمین صلح در افغانستان مرتبط است.

او افزود: «در این خصوص، روز سه‌شنبه فرمانی را صادر می‌کنم که جزئیات این پروسه در آن شامل باشد، به چوکاتی دست یافته‌ایم که در بدل رهایی زندانیان، در میزان خشونت‌ها، کاهش قابل ملاحظه‌ای رونما می‌شود و مردم عام افغانستان مفاد و تأثیر آن را احساس خواهند کرد.»

آقای غنی، گفت که هیأت مذاکره‌کننده‌ی افغانستان، روز سه‌شنبه نهایی خواهد شد. او گفت: «ما تعریف تروریزم را بر اساس منافع امنیتی افغانستان انجام می‌دهیم، اگر قرار است صلح با طالبان مانع داعش نشود و این گروه بی‌معنا و بی‌ریشه در جامعه‌ی ما مردم را قتل عام کند، پس نیاز داریم بپرسیم ابعاد صلح چه خواهد بود؟»

رییس‌جمهور غنی، تأکید کرد که حمله بر مراسم گرامی‌داشت از سالروز شهادت عبدالعلی مزاری، نشان می‌دهد که روابط نامرئی و اساسی، میان داعش و طالب وجود دارد. او گفت که واضح‌سازی روابط میان داعش و طالب، نیاز به مذاکرات اساسی دارد.

او علاوه کرد: «روابط داعش و طالب، نیاز به مذاکرات بسیار عمیق با طالبان و حامیان آن‌ها دارد. طالبان، دارای عقبه‌ی بیرون‌مرزی‌اند و خواست ما این است که پاکستان به صورت واضح شریک صلح باشد تا بهانه‌های احتمالی در آینده، از بین برود تا تروریزم، با تغییر رنگ پرچم، اما حفظ ماهیت‌اش که همانا افغانی‌کشی است، سربالا نکند.»

آقای غنی، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت که حکومت او، حکومت تمام افغانستان خواهد بود.

او افزود: «پایان روند انتخابات، غلبه بر دسسیسه‌ها و توطئه‌ها است. هیچ کسی در این روند نباخته است؛ بلکه هر یک به اندازه‌ی توان در تحکیم مردم سالاری نقش ادا کردیم. عصر گروه گرایی، سلطه گرایی، تهدید و یکه‌تازی‌ها پایان یافته است. آن چه ملت را بسیج می‌کند، صدای وحدت و یک‌پارچه‌گی است. از حریفان سیاسی خود می‌خواهم که با من یک‌جا شده و برای وطن خدمت کنیم.»

رییس‌جمهور گفت، به خاطر این که فرصت برای همکاری و هم‌سویی با همه جناح‌های مطرح سیاسی و سهیم در انتخابات در زیر چتر جمهوریت ایجاد شود، برای دو هفته‌ی دیگر، با کابینه‌ی بازمانده از حکومت وحدت ملی، کار خواهد کرد و بعد از مشوره‌های وسیع، حکومتی خواهد ساخت که همه شمول و همه پسند باشد.

آقای غنی، به برنامه‌های اقتصادی‌اش اشاره کرده و گفت: «گدایی و فقر در فرهنگ ما نیست. وعده می‌دهم که نظام را از شر رشوه‌ستانی پاک می‌کنم. عواید کشور چند برابر خواهد شد. آیا امروز کسی است که بگوید افغانستان امروز به چهار راه آسیا مبدل نمیشه؟ بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری را روی معارف خواهیم کرد. ظرفیت زنان را بالا می‌بریم.»

در این مراسم، آقای غنی با صدور فرمانی، محمدیوسف غضنفر را به عنوان نماینده‌ی فوق‌العاده‌ی ریاست‌جمهوری در امور اقتصادی و کاهش فقر گماشت و به او، صلاحیت‌های ویژه‌ای اعطا کرد.

در مراسم تحلیف آقای غنی، زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان، راس ویلسون، سرپرست سفارت امریکا در کابل، اسکات میلر، فرمانده عمومی نیروهای خارجی، تدامیچی یاماموتو، نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان و نیکولاس کی، نماینده‌ی غیرنظامی ناتو در افغانستان حضور داشتند. هم‌چنان سفیران شماری از کشورها به‌شمول کانادا، اتحادیه‌ی اروپا، دانمارک، استرالیا، ناروی، آلمان، پاکستان، چین، هند و مصر در این مراسم حضور داشتند.

مراسم تحلیف آقای غنی، قرار بود در هشتم حوت برگزار شود، اما به دلیل جنجال‌های انتخاباتی میان او و عبدالله عبدالله، برگزاری این مراسم تا نوزدهم حوت به تعویق افتاد.

از چند روز به این طرف، تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد و شماری از سفیران کشورهای اروپایی برای متقاعد کردن اشرف غنی و عبدالله برای به تعویق انداختن مراسم تحلیف ادامه داشت، اما به نتیجه‌ای نرسید و سرانجام، هر دو مراسم تحلیف را به جا آوردند.