استدلال طالبان: اگر جبری‌شدن نکتای درست باشد، چرا جبری‌شدن حجاب نادرست است؟

عصمت امین
استدلال طالبان: اگر جبری‌شدن نکتای درست باشد، چرا جبری‌شدن حجاب نادرست است؟

به دنبال انتقادهای گسترده مبنی بر اجباری‌شدن استفاده از ماسک برای مجریان زن تلویزیون‌ها، سخن‌گوی طالبان، می‌گوید که منتقدان حجاب چرا به نکتای مجریان مرد اعتراض نمی‌کنند.

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخن‌گوی طالبان سه‌شنبه‌شب -۳ جوزا-، در تویترش نوشت: «تقریبا در تمامی تلویزیون‌های کشور، پوشیدن نکتای به بهانه‌ی یونیفورم برای کارمندان مرد بخش خبر، لازمی و جبری است. منتقدان حجاب، چرا صدای بلند نمی‌کنند که یک کارمند بخش خبر می‌تواند از لباس محلی/افغانی هم استفاده کند.»

سمنگانی، در ادامه نوشته است که اگر نکتای می‌تواند یونیفورم باشد، پس چرا حجاب یونیفورم شده نمی‌تواند؟.

این در حالی است که اخیرا طالبان به شبکه‌های تلویزیونی دستور داده‌اند که مجریان زن باید در جریان اجرای برنامه‌های تلویزیونی، روی شان را بپوشانند. موجودیت چنین فرمانی در نخست از سوی موبی‌گروپ تأیید شد.

همزمان با عملی‌شدن این فرمان، مجریان مرد شماری از شبکه‌های تلویزیونی از جمله طلوع‌نیوز هنگام خواندن خبر، ماسک پوشیدند و هدف از این کار شان را نشان همبستگی با مجریان زن خوانده‌اند.

این دستور طالبان واکنش‌های جهانی را نیز به همراه داشته است. دیدبان حقوق بشر این تصمیم طالبان را نقض آشکار حقوق زنان و آزاد‌ی‌های شخصی آن‌ها خوانده است.

در اعلامیه‌ای که روز سه‌شنبه -۳ جوزا-، از سوی دیدبان حقوق بشر نشر شده، آمده است که دستور جدید طالبان، کار را برای افرادی که ناشنوا یا کم‌شنوا استند و مطالب را با اشاره لب درک می‌کنند، مشکل کرده است.