سرور دانش: گروه طالبان یاغی و متجاوز است

صبح کابل
سرور دانش: گروه طالبان یاغی و متجاوز است

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، می‌گوید که گروه طالبان از صلح فرار می‌کند و به همین دلیل، تنها یک گروه یاغی و باغی است.

آقای دانش که روز دوشنبه (۱۳ ثور)، در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی آزادی مطبوعات صحبت می‌کرد، گفت: «بر اساس آیه‌ی قرآن، اگر گروهی از ندای صلح سرپیچی کند، باغی و متجاوز است و بر مسلمانان است که علیه باغی و متجاوز بجنگند.»

او گفت که گروه طالبان در تمام اعمال خود، شریعت را زیر پا کرده و مسلمان‌کشی می‌کند و این نشان می‌دهد که این گروه، تنها تشنه‌ی قدرت است و هیچ پابندی‌ای به شریعت ندارد.

به گفته‌ی آقای دانش، نظام سیاسی‌ای که گروه طالبان دنبال آن است، نظام دینی و اسلامی نیست، بلکه یک زندان و قبرستان برای انسان‌ها در قرن ۲۱ است.

او در بخش دیگری از سخنانش، به انتخابات اشاره کرد و گفت که تعیین زمام‌دار باید با انتخابات عمومی صورت گیرد. او افزود: «بر اساس شریعت، انتخابات تنها سازوکار منطقی و معقول در دنیای امروزی برای بیعت است؛ اما طالبان در تجربه نشان دادند که معتقد به استبداد تک‌حزبی و نظام تک‌صدایی استند و هیچ نوع تکثر و تنوع را بر نمی‌تابند.»

آقای دانش، گفت که طرح صلح حکومت افغانستان مبتنی است بر ایجاد یک حکومت صلح مشارکتی با توافق هر دو جانب؛ اما با حفظ قانون اساسی و قبول تعدیل آن، با تداوم مشروعیت نظام و انتقال به مرحله‌ی بعدی از طریق انتخابات عمومی که هرچند به صورت زودهنگام برگزار شود.

او تصریح کرد: «رییس‌جمهور خواهان تکمیل دوره‌ی ریاست‌جمهوری اش نیست؛ اما تأکید دارد که نباید افغانستان دچار فروپاشی تکرار حوادث دهه‌ی ۷۰ خورشیدی شود و قدرت باید به گونه‌ی مسالمت‌آمیز انتقال یابد؛ اما گروه طالبان خود را فاتح میدان تصور می‌کند و به انتخابات باور ندارد و فکر می‌کند در انتخابات بازنده است؛ زیرا در افغانستان هیچ کسی به نظام طالبانی رای نمی‌دهد.»

آقای دانش ابراز امیدواری کرد که تمام طرف‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، بر محور طرح صلح حکومت افغانستان به اجماع نسبی دست یافته و طالبان را وادار کنند که راه حل سیاسی و توافق‌نامه‌ی صلح را بپذیرند.

او در بخش دیگری از سخنان خود، گفت که با آغاز روند صلح و تصمیم خروج ناتو و امریکا، امروز افغانستان وارد فصل نوینی شده که باید در آن، تمام روابط و مناسبات ملی و بین‌المللی خود را از نو تعریف و تنظیم کند.

معاون دوم ریاست‌جمهوری گفت: «در این دوره، ما نیاز به ایجاد روحیه‌ی خودباوری و اعتمادبه‌نفس و خوداکتفایی داریم. ما اکنون باید آزادانه و مطابق به منافع ملی خود تصمیم بگیریم. در این دوره، باید سیستم حکومت‌داری و ارکان سه‌گانه‌ی دولت و جبهه‌ی جمهوریت بیش از پیش تحکیم یابد و از قوای امنیتی و دفاعی کشور به تمام معنا حمایت و پشتیبانی شود.»

به گفته‌ی او، با وجود این که خروج نیروهای خارجی، چالش‌هایی را ایجاد می‌کند؛ اما فرصت‌های زیادی را هم برای یک بسیج ملی برای مبارزه با تروریزم فراهم کرده است. او افزود که در این دوره، تحقق صلح از اولویت‌های مردم و دولت افغانستان است؛ اما در کنار آن، دفاع از جمهوری و ارزش‌های جمهوری نیز از اولویت‌های ما است.

آقای دانش تأکید کرد که در این دوره، جبهه‌ی جمهوری باید به طرح واحدی دست یابد و با عبور از منافع شخصی و امتیازطلبی‌های گروهی و قومی، به یک دیدگاه کلان راهبردی ملی دست یافته و زمینه‌ی اجماع فراگیر را فراهم کند.