صدیق صدیقی: میزبانی ایران از طالبان خلاف اصول بین‌المللی است

صبح کابل
صدیق صدیقی: میزبانی ایران از طالبان خلاف اصول بین‌المللی است

سخنگوی ریاست‌جمهوری، با اشاره به سفر هیأت طالبان به تهران، گفته است که میزبانی از گروهی که هنوز هم دست ‌شان به خون مردم بی‌گناه آلوده است، خلاف اصول بین‌المللی است.

صدیق صدیقی، پس از چاشت روز سه‌شنبه (۲۶ سنبله)، در برگه‌ی تویتر خود نگاشت: «انتظار ما از کشورهای همسایه‌، این نیست که از یک گروه هراس‌افگن که هنوز هم دست‌های شان به خون افغان‌های بی‌گناه سرخ است و به ویرانی افغانستان می‌اندیشند، میزبانی کنند.»

او، افزوده است که طالبان یک خطر جدی برای امنیت منطقه و جهان استند و همسایه‌ها باید به اصول و قوانین جهانی به ویژه حقوق همسایگی پابند باشند و تنها از تلاش‌های دولت مشروع افغانستان، پشتیبانی کنند.

آقای صدیقی تأکید کرده است: «طالبان‌ همچنان افغان‌ها را می‌کشند و به افتخار مسؤولیت آن را می‌گیرند. روایت طالبان هنوز هم جنگ، خشونت و کشتار مردم است. به باور ما، میزبانی از چنین گروهی، خلاف تمام اصول و روابط میان کشورهاست و به ویژه برای حکومت افغانستان که همیشه خواهان روابط حسنه و نیک با همسایه‌های خود می‌باشد.»

این در حالی است که به تازگی، هیأت چهارنفری طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی، به تهران رفته و با مقامات وزارت خارجه‌ و شمار دیگری از مقامات سیاسی ایران دیدار و گفت‌وگو کرده است.

خبرگزاری ایسنا، گفته است که روند صلح، مذاکرات بین‌الافغانی و توقف مذاکرات صلح میان طالبان و امریکا، از جمله موضوعات مورد بحث میان اعضای دفتر سیاسی طالبان و مقامات ایرانی بوده است.

اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر، پس از سفر به مسکو، عازم تهران شده اند. این دومین سفر خارجی اعضای دفتر سیاسی طالبان پس از لغو مذاکرات صلح است.

پیش از این، دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده، در پی جان باختن یک سرباز امریکایی در حمله‌ی تروریستی طالبان، گفت‌وگوهای صلح را متوقف کرده و تأکید کرده بود که این مذاکرات «مرده» است.

از سویی هم، همین چند روز پیش، سخنگوی ریاست‌جمهوری، با اشاره به سفر هیأت طالبان به مسکو، گفت: «سفر طالبان به مسکو، شکست سیاسی این گروه را نشان می‌دهد.»

حکومت افغانستان همواره به برقراری آتش‌بس فوری و آغاز مذاکرات میان دولت و طالبان تأکید کرده است؛ اما طالبان این دو موضوع را نپذیرفته ‌اند.

پس از توقف گفت‌وگوهای صلح میان ایالات متحده و طالبان، حکومت افغانستان نیز تلاش‌هایش را برای پیشبرد این روند تا پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، متوقف کرد. به گفته‌ی سخنگوی ریاست‌جمهوری، پروسه‌ی صلح پس از برگزاری انتخابات و توسط دولت منتخب جدید، پیش برده خواهد شد.