دبیرکل ناتو از تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح استقبال کرد

صبح کابل
دبیرکل ناتو از تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح استقبال کرد

دبیرکل ناتو، از تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح میان ایالات متحده‌ی امریکا و طالبان، استقبال کرده است.

ینس استولتنبرگ، روز جمعه (۸ قوس)، گفته است که سازمان ناتو، روند صلح افغانستان را زیرنظر دارد و از تلاش‌هایی که برای از سرگیری آن صورت می‌گیرد، استقبال می‌کند.

او افزوده است: «امریکا به طور منظم در مورد روند صلح افغانستان به هم‌پیمان‌های ناتو گزارش می‌دهد، ما تمام وقت، در حال مشاوره ایم، زیرا این تنها مسأله‌ی ایالات متحده در داخل افغانستان نیست، ما باید این را به یاد داشته باشیم که در افغانستان شماری از نیروهای غیرامریکایی نیز حضور دارند.»

آقای استولتنبرگ، تأکید کرد که حضور ناتو در افغانستان، به این دلیل است که این کشور، دوباره به لانه‌ی امنی برای دهشت‌افگنان بین‌المللی مبدل نشود.

او در پاسخ به پرسشی در مورد سفر دونالد ترامپ به افغانستان، گفت: «فکر می‌کنیم که بهترین راه برای این که مطمین شویم یک توافق واقعی صورت می‌گیرد، این است که حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه یابد. باید به طالبان بفهمانیم که برای ماندن در افغانستان آماده‌ و متعهد استیم و آن‌ها نمی‌توانند در میدان جنگ پیروز شوند؛ اما از هر تلاشی که برای دریافت راه‌حل سیاسی باشد، حمایت می‌کنیم.»

دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده‌ی امریکا، پنج‌شنبه شب (۷ قوس) در سفر غیرمنتظره‌ای برای نخستین بار وارد افغانستان شد و در پایگاه نظامی بگرام، با رییس جمهور غنی دیدار کرد.

آقای ترامپ، در میان سربازان امریکایی حضور یافت و گفت که پیش از این طالبان موافق آتش‌بس نبودند؛ اما حالا می‌خواهند که آتش‌بس کنند. او گفت که امریکا همین اکنون می‌تواند با طالبان مذاکره کند و این به دلیل زحمت‌هایی است که نیروهای نظامی این کشور در افغانستان کشیده اند.

این در حالی است که در جریان چند روز گذشته، تلاش‌هایی برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان، آغاز شده است.  منابعی، تأیید کرده اند که زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان، با نمایندگان طالبان در قطر دیدار کرده است.

یک منبع در گروه طالبان، با اشاره به آغاز دیدارها، گفته است که مذاکره میان دو طرف از نقطه‌ی صفر آغاز نخواهد شد. او افزوده است، موارد زیادی که در دوره‌های قبلی مذاکرات میان امریکا و طالبان بر سر آن توافق شده بود، پا برجاست و تنها با آغاز رسمی مذاکرات، در مورد موارد اختلافی جزئی بحث خواهد شد.