یوناما: حکومت افغانستان تلاش‌هایش را برای پایان دادن به خشونت جنسی افزایش دهد

صبح کابل
یوناما: حکومت افغانستان تلاش‌هایش را برای پایان دادن به خشونت جنسی افزایش دهد

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد یا یوناما، از حکومت و مردم افغانستان خواسته است که برای پایان دادن به خشونت‌های جنسی به‌شمول معافیت از مجازات عاملان این خشونت‌ها، به تلاش‌های خود ادامه دهند.

یوناما، روز دوشنبه (۴ قوس)، هم‌زمان با روز جهانی محو خشونت علیه زنان، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که خشونت جنسی و مبتنی بر جنسیت به شمول آزار و اذیت و تجاوز جنسی، در زمان صلح یا جنگ اتفاق می‌افتد که به‌گونه‌ی کامل حقوق انسانی زنان را تحت تأثیر قرار داده و منجر به انواع تبعیض، ننگ و ضربه‌ی روحی می‌شود.

تدامیچی یاماموتو، نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است: «ما صدای زنانی که چنین خشونت‌ها را تجربه کرده‌اند، می‌شنویم. با وجود خطرات و چالش‌هایی که در قسمت مصؤونیت شان وجود دارد، آن‌ها جهت دادخواهی برای پایان دادن به خشونت جنسی و مبتنی بر جنسیت ایستاده اند. ما باید در کنار آن‌ها بایستیم.»

او تأکید کرده است که معافیت از مجازات و عادی شدن خشونت جنسی و مبتنی بر جنسیت، باید پایان یابد.

آقای یاماموتو، گفته است، تلاش‌هایی که از سوی حکومت افغانستان و دادستانی کل در این راستا انجام شده، سبب می‌شود تا بازماندگان خشونت و مردم، به نهادهای عدلی و قضایی اعتماد کنند.

از سویی هم، التا میلر، نماینده‌ی سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان، گفته است که زنان و دختران افغان، همچنان شاهد نقض گسترده‌ی حقوق انسانی شان و خشونت دوام‌دار به شمول تأثیرات جنگ و نابرابری جنسیتی اند.

او افزوده است، با این که پیشرفت‌هایی به شمول افزایش شمار دادستان‌ها و قاضی‌های زن صورت گرفته؛ اما هنوز هم کارهای زیادی باقی مانده است.

این در حالی است که چند روز پیش، کمیسیون مستقل حقوق بشر، با نشر گزارش تازه‌ای، از افزایش ۸٫۲درصدی خشونت در برابر زنان در افغانستان خبر داد. در گزارش این نهاد، آمده است که در جریان هفت ماه نخست سال جاری خورشیدی، ۲۷۶۲ مورد خشونت در برابر زنان، به ثبت رسیده که ۱۲۳ مورد آن، شامل خشونت‌های جنسی است.

در گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر، تجاوز جنسی ۲۴ مورد، رابطه‌ی نا‌مشروع شوهر با دیگران ۲۴ مورد، آزار و اذیت جنسی ۳۰ مورد، سقط جنین اجباری ۷ مورد، اجبار به روابط زن و شوهر‌داری ۱۵ مورد و ۲۳ مورد دیگر شامل اجبار به فحشا و لواط، مواردی اند که در جریان سال جاری به ثبت رسیده است.