یوناما و سازمان‌های غیردولتی: برای کمک به نیازمندان، در افغانستان می‌مانیم

صبح کابل
یوناما و سازمان‌های غیردولتی: برای کمک به نیازمندان، در افغانستان می‌مانیم

نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و سازمان‌های غیردولتی، اعلام کرده اند که برای کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان، هم‌چنان در افغانستان می‌مانند.

در اعلامیه‌‌ی مشترکی که روز سه‌شنبه (۴ جوزا)، از سوی یوناما و سازمان‌های غیردولتی نشر شده، آمده است که ادامه‌ی درگیری‌ها، عدم امنیت غذایی و تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا، سبب شده تا شمار افراد نیازمند در افغانستان، دو برابر افزایش یابد.

در اعلامیه آمده است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، شمار افراد نیازمند در افغانستان ۹٫۴ میلیون نفر بود؛ در حالی که این رقم در سال روان میلادی به ۱۸٫۴ میلیون نفر رسیده است.

این نهادها، نسبت به تداوم خشونت‌ها و تلفات غیرنظامیان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که در یک سال گذشته، بیش از ۱۰۰ هزار نفر به دلیل درگیری‌ها در سراسر افغانستان از خانه‌های شان بی‌جا شده اند.

در اعلامیه آمده است که با وجود این چالش‌ها، نزدیک به ۱۶۵ سازمان بشردوستانه، در سال گذشته به کار خود ادامه دادند و توانستند به ۱۲ میلیون افراد نیازمند، رسیدگی کنند و حتا با بودجه‌ی کم و چالش‌های عملیاتی توانسته اند در سه ماه نخست سال روان، به ۳٫۷ میلیون نفر کمک‌رسانی کنند.

این نهادها برای رساندن کمک به افراد نیازمند در محیط‌های «چالش‌برانگیز» و مناطقی که از همه‌گیری کرونا، ناامنی غذایی، درگیری و خشک‌سالی آسیب دیده اند، از طرف‌های درگیر خواسته اند که از غیرنظامیان، مددکاران و مکان‌های غیرنظامی مانند مکتب‌ها و شفاخانه‌ها محافظت کنند.

در این اعلامیه، هم‌چنان از جامعه‌ی جهانی و کشورهای کمک‌کننده خواسته شده تا فورا بودجه‌ی بشردوستانه‌ی افغانستان را آزاد و آن را افزایش دهند.

در اعلامیه آمده است که سازمان ملل متحد و شرکای بشردوستانه در افغانستان در سال روان، به ۱٫۳ میلیارد دالر برای کمک‌رسانی به ۱۵٫۷ میلیون نفر نیازمند، ضرورت دارند؛ در حالی که تا اکنون ۱۳ درصد این بودجه (۱۶۶٫۸ میلیون دالر)، دریافت شده است.

یوناما و سازمان‌های غیردولتی در حالی بر ماندن در افغانستان تأکید کرده اند که اخیرا، اسکات موریسون، نخست‌وزیر آسترالیا، گفته است که این کشور پیش از خروج سربازانش از افغانستان، سفارت خود را در کابل تعطیل می‌کند. گفته می‌شود که این اقدام، به دلیل افزایش ناامنی‌ها روی دست گرفته می‌شود.

از سویی هم، وزارت خارجه‌ی افغانستان، گفته است که بر اساس قوانين و كنوانسيون‌های بين‌المللی و در چارچوب توافقات با دولت‌های دوست، دولت افغانستان خود را متعهد و مکلف به تأمین امنیت نمایندگی‌های سیاسی و مصونیت کارمندان دیپلوماتیکِ کشورهای خارجی می‌داند.

این وزارت، ابراز امیدواری کرده است؛ آن‌گونه که دولت آسترالیا بیان داشته‌، این اقدام موقتی به زودی مورد بازنگری قرار گرفته و حضور دایمی سفارت آسترالیا در کابل مثل گذشته ادامه یابد.