وزیر دفاع امریکا: دست‌یابی به توافق سیاسی تنها راه برای پایان جنگ در افغانستان است

صبح کابل
وزیر دفاع امریکا: دست‌یابی به توافق سیاسی تنها راه برای پایان جنگ در افغانستان است

همزمان با از سرگیری گفت‌وگوهای صلح میان زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در قطر، وزیر دفاع ایالات متحده‌ی امریکا، تأکید می‌کند که دست‌یابی به توافق سیاسی، تنها راهی است که می‌توان از طریق آن، بر جنگ افغانستان نقطه‌ی پایان گذاشت.

مارک اسپر، ناوقت روز یک‌شنبه (۱۷ قوس) در گفت‌وگویی با شبکه‌ی خبری فاکس‌نیوز، ابراز امیدواری کرده است که ایالات متحده‌ی امریکا، حکومت افغانستان و طالبان، به توافق سیاسی دست یابند.

او افزوده است: «حدود ۱۸ سال است که در افغانستان حضور داریم. در صورتی که امریکا، حکومت افغانستان و طالبان به توافقی برسند که دیگر تروریستان در خاک افغانستان پناهگاه امنی نداشته باشند، اقدام خوبی خواهد بود.»

آقای اسپر، تأکید کرده است که دست‌یابی به توافق سیاسی، به ایالات متحده‌ی امریکا کمک خواهد کرد تا نظامیان خود را برای تهدیدهای دو کشور دیگر، آماده کند. وزیر دفاع امریکا، در مورد این دو کشور، جزئیاتی ارائه نکرد.

گفت‌وگوهای صلح میان نمایندگان ایالات متحده‌ی امریکا و طالبان، به‌گونه‌ی رسمی، در دوحه پایتخت قطر، از سر گرفته شده است.

منابع امریکایی، گفته اند که این گفت‌وگوها، روز شنبه (۱۶ قوس) از سرگرفته شده و بیشتر روی کاهش خشونت‌ها متمرکز خواهد بود تا به مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس منجر شود.

از سویی هم، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفته است که اگر توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان نهایی شده و به امضا برسد، گروه طالبان زمینه‌ی خروج نیروهای خارجی از افغانستان را فراهم می‌سازد.

او افزوده است که گفت‌وگوهای صلح در دوحه، با حضور انس حقانی ادامه دارد.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا، چند روز پیش وارد کابل شد و پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ارشد افغانستان، به دوحه، پایتخت قطر رفت.

رییس‌جمهور غنی، در دیدار اخیر خود با زلمی خلیل‌زاد، تأکید کرد که موضوع آتش‌بس در جریان پروسه‌ی صلح، باید به‌گونه‌ی جدی در نظر گرفته شود.

پیش از این، وزارت خارجه‌ی امریکا، با نشر اعلامیه‌ای گفته بود که آقای خلیل‌زاد، پس از کابل، به دوحه می‌رود و گفت‌وگوهای صلح با طالبان را از سر می‌گیرد.

این وزارت، افزوده بود که زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در دوحه، در مورد گام‌هایی که می‌تواند منجر به مذاکرات بین‌الافغانی، حل‌وفصل مسالمت‌آمیز جنگ افغانستان و کاهش خشونت که منجر به آتش‌بس شود، گفت‌وگو می‌کنند.

گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان، در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، به دنبال کشته شدن یک سرباز امریکایی در حمله‌ی تروریستی طالبان در کابل، متوقف شده بود.

این در حالی است چندی پیش، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده‌ی امریکا، در سفر غیر منتظره‌ای برای نخستین بار وارد افغانستان شد و در پایگاه نظامی بگرام، در مورد روند صلح افغانستان و کاهش نیروهای امریکایی صحبت کرد.

آقای ترامپ، در میان سربازان امریکایی حضور یافت و گفت که پیش از این طالبان موافق آتش‌بس نبودند؛ اما حالا می‌خواهند که آتش‌بس کنند. او گفت که امریکا همین اکنون می‌تواند با طالبان مذاکره کند و این به دلیل زحمت‌هایی است که نیروهای نظامی این کشور در افغانستان کشیده اند.