افزایش ۲۱ درصدی خشونت‌ها علیه خبرنگاران در سال ۱۳۹۸ خورشیدی

صبح کابل
افزایش ۲۱ درصدی خشونت‌ها علیه خبرنگاران در سال ۱۳۹۸ خورشیدی

یافته‌های مرکز خبرنگاران افغانستان، نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۸ خورشیدی، نزدیک به ۱۲۰ مورد خشونت، تهدید، توهین و تحقیر علیه خبرنگاران ثبت شده که افزایش ۲۱ درصدی را نسبت به یک سال قبل نشان می‌دهد.

مرکز خبرنگاران افغانستان، امروز سه‌شنبه (۲۷ حوت)، یافته‌های خود را به مناسبت روز ملی خبرنگاران، منتشر کرد. احمدقریشی، رییس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان، در نشست خبری گفت که در سال ۱۳۹۸ خورشید مجموع رویدادهای خشونت‌آمیز علیه خبرنگاران به ۹۲ مورد رسیده است. این درحالی است که رقم در سال گذشته خورشیدی، ۱۱۶ مورد بود.

مسؤولان مرکز خبرنگاران افغانستان، مدعی استند که در یک سال گذشته ۵ نفر به شمول سه خبرنگار، یک کارمند تخنیک و یک کارمند امنیتی رسانه‌ای کشته و زخمی شده‌اند؛ در عین حال، ۲۲ خبرنگار و کارمند رسانه‌ها، در حوادث تروریستی و جنایی زخمی شدند.

بر بنیاد یافته‌های این مرکز، در سال جاری، ۳۲ مورد توهین و تحقیر، ۲۸ مورد تهدید، ۱۱ مورد ربوده شدن، ۸ مورد بازداشت، ۶ مورد لت‌وکوب و ۴ مورد اقدام مسلحانه علیه خبرنگاران، در افغانستان ثبت شده است.

در یافته‌های مرکز خبرنگاران افغانستان، آمده است: «در ۳۲ قضیه توهین و تحقیر خبرنگاران، نیروهای پولیس ملی در ۲۱ مورد، محافظان ریاست جمهوری چهار مورد، زورمندان چهار مورد و مقام‌ها و مسوولان دولتی در سه مورد متهم هستند. هم‌چنان در رویدادهای ربوده‌شده‌گان، تمام هر ۱۱ مورد از سوی طالبان صورت گرفته است و خبرنگاران از یک روز تا حداکثر دو روز در اسارت بوده‌اند.»

مرکز خبرنگاران افغانستان از تمامی گروه‌های دخیل در جنگ افغانستان، خواسته است که به حقوق خبرنگاران احترام گذاشته، فضای امن و مصؤون رسانه‌ها را تخریب نکنند.«رهبری دولت افغانستان  باید تعهد قاطع سیاسی بدهد که برای کاهش و رفع نگرانی جامعه رسانه‌ای، قوانین و مقرره‌های مربوط و طور ویژه به تصامیم کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها در رسیدگی به رویدادهای خشونت و تهدید خبرنگاران و رسانه‌ها احترام گذاشته و آن‌ها را عملی می‌کند.»