سرور دانش: شرکت در انتخابات به معنای نه گفتن به نظام امارتی است

صبح کابل
سرور دانش: شرکت در انتخابات به معنای نه گفتن به نظام امارتی است

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و معاون تیم انتخاباتی دولت‌ساز، می‌گوید که شرکت در انتخابات به معنای حمایت از نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات و نه گفتن به نظام امارتی استبدادی و فاقد مشروعیت است.

آقای دانش، روز یک‌شنبه (۳۱ سنبله)، در یکی از همایش‌های انتخاباتی‌اش در ولایت غور، گفت که انتخابات رکن اساسی دموکراسی است و بدون انتخابات دموکراسی هیچ معنا و مفهومی ندارد.

او تاکید کرد که انتخابات تنها راه برای جلوگیری از اختلافات و منازعات و تأمین ثبات و مشروعیت سیاسی و حقوقی است و حتا راه صلح پایدار نیز از مسیر انتخابات می گذرد.

آقای دانش افزود: «جمهوریت، نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات، حقوق شهروندی، حقوق بشر و حقوق زنان جزء خطوط سرخ حکومت در مذاکرات صلح است؛ از همین‌رو انتخابات در عین رأی دادن به کاندید مورد نظر، رأی دادن به جمهوریت هم است. شرکت در انتخابات به معنای حمایت از نظام سیاسی مبتنی بر انتخابات و نه گفتن به نظام امارتی استبدادی و فاقد مشروعیت است.»

او می‌گوید، جمعی از چهره‌های سیاسی که در نشست‌های مستقیم با طالبان در دوحه و مسکو اشتراک کردند، بسیار از موضع ضعف و تضرع برخورد کردند و آنچنان در مقابل طالبان نرمش کردند که حتا حاضر شدند به خاطر مخالفت با حکومت، به هر نوع معامله دست بزنند و حتا با طالبان متحد شوند.

آقای دانش می‌گوید که طرح صلحی سازنده و مؤثر خواهد بود که قبل از هر چیزی با مذاکره‌ی مستقیم با دولت افغانستان و در محوریت دولت افغانستان و با مالکیت افغان‌ها آغاز شود و به کاهش خشونت و آتش بس منجر شود.

او می‌افزاید که گروه طالبان هنوز هم به برقراری یک صلح واقعی باور ندارد و تنها از راه جنگ و خشونت می‌خواهد امارت را بر مردم تحمیل کند.

این در حالی است که ایالات متحده گفت‌وگوهای صلح با طالبان را متوقف کرده است. حکومت افغانستان نیز اعلام کرده است که تلاش‌های خود برای پیش‌برد پروسه‌ی صلح را تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، متوقف کرده است.

با این حال، نمایندگان طالبان تا کنون بارها خواستار از سرگیری مذاکرات صلح با ایالات متحده‌ی امریکا شده‌اند.