سرور دانش: دولت افغانستان همانند دولت مجاهدین با یک هیاهو از هم نخواهد پاشید

عبدالرازق اختیاربیگ
سرور دانش: دولت افغانستان همانند دولت مجاهدین با یک هیاهو از هم نخواهد پاشید

همزمان با آغاز نهمین دور گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان، سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری و معاونت دوم تکت انتخاباتی «دولت‌ساز» می‌گوید که صلح نیاز جدی مردم افغانستان است؛ اما صلح به گدایی و تضرع به دست نمی‌آید.

آقای دانش که روز جمعه (اول سنبله) در همایش انتخاباتی این تیم در ولایت هرات صحبت می‌کرد، گفت که صلح به مردم افغانستان بستگی دارد و در گفت‌وگوهای صلح، قانون اساسی، نظام جمهوری، حقوق شهروندی، حقوق زنان و آزادی بیان و رسانه‌ها حفظ خواهد شد.

معاونت دوم تکت انتخاباتی دولت‌ساز، تأکید کرده است که صلح با سفر به مسکو، دوحه و اسلام‌آباد به دست نمی‌آید، بلکه با اراده‌ی حکومت و مردم افغانستان تأمین خواهد شد و در مذاکرات صلح قانون اساسی افغانستان خط سرخ خواهد بود.

او در این همایش، خطاب به طالبان گفته است که دولت کنونی افغانستان یک دولت مردمی و منتخب است و آنان نمی‌توانند با یک هیاهو قدرت را به دست گیرند. «دولت افغانستان همانند زمان نجیب و یا زمان مجاهدین نیست. طالبان نباید به این خیال باطل باشند که دولت فعلی افغانستان مانند دولت ضعیف مجاهدین است که با یک هیاهو از هم بپاشد و قدرت را به آنان تسلیم کند و آنان این بار به نام صلح بر گرده‌ی مردم افغانستان تسلط یابند. ما اکنون سال‌ها است یک دولت مردمی منتخب و مبتنی بر قانون داریم.»

به گفته‌ی سرور دانش، مردم افغانستان صلحی را آرزو دارند که بتواند این کشور را در مسیر آبادی و امنیت پایدار حرکت دهد، نه صلحی که در آن تمام دست‌آوردهای ۱۸ سال گذشته بار دیگر  قربانی شود.

او هم‌چنان به این باور است که مردم افغانستان در چهل سال گذشته قربانی افراطیت و گروه‌های تندرو مانند طالبان، داعش و القاعده بوده است.

آقای دانش در حالی تاکید بر صلحی با عزت دارد که همین اکنون زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا سرگرم مذاکره با طالبان است و در مورد حضور و یا عدم حضور نیروهای استخباراتی امریکا در افغانستان، آزادی هراس‌افگنان طالب پس از امضای موافقت‌نامه‌ی صلح و چارچوب کلی این توافق‌نامه رای زنی می‌کند.

این عضوی کلیدی تیم دولت‌ساز، در این همایش انتخاباتی بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز تاکید و گفت که  انتخابات اساس و بنیاد نظام جمهوری افغانستان است.

آقای دانش افزود : «اگر انتخابات نداشته باشیم، نه جمهوری اسلامی داریم و نه مشروعیت حقوقی و نه مقبولیت مردمی و نه اجماع ملی. از سوی دیگر انتخابات هیچ نوع تضاد یا تقابلی با صلح ندارد. هر یک از صلح و انتخابات پروسه های جداگانه و مستقل ملی است که میکانیزم، شرایط و مراحل خاص خود را دارد.»

او تاکید کرد که برگزاری انتخابات در ششم میزان سال جاری اجتناب ناپذیر است و از سویی‌هم کمیسیون انتخاباتی نیز آمادگی کامل برای این پروسه‌ی ملی را دارند.

کمیسیون انتخابات نیز اطمینان داده است که انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ ششم میزان سال جاری برگزار خواهد شد.