اعلامیه تشکل بیداری در اعتراض به اقدامات اخیر وزارت معارف

صبح کابل
اعلامیه تشکل بیداری در اعتراض به اقدامات اخیر وزارت معارف

از انتصاب فراقانونی و دیکتاتورمآبانه‌‌ی رنگینه حمیدی در پایه‌ای‌ترین وزارت مردم و فرهنگ‌ساز کشور یعنی وزارت معارف بیش از نه ماه نمی‌گذرد. نه ماه پرکار و پربار جهت شبیخون زدن به دست‌آوردهای اندک دو دهه‌ی گذشته. رنگینه حمیدی که با پشتیبانی ناچیز علم و آگاهی در راستای برنامه‌ی پوشالی حمایت از زنان و دخیل ساختن آنان در روند حکومت‌داری به سمت وزیر آموزش‌وپرورش کشور گماشته شده است در تبانی با تندروترین بنیادگرایان ابتدا روند اصلاحات در وزارت معارف را با عزل بی‌رویه کارمندان آن آغاز کرد و در تلاشی مذبوحانه خواست مکاتب را به مراکزی بفرستد که طی ۴ دهه تنور جنگ و تندروی در کشور را گرم نگه ‌داشته‌اند و اینک با وقاحت تمام می‌کوشد تا صدای زنان را کوردلانه سانسور کند.
رنگینه حمیدی در طی نه ماه ماموریت نامیمونش با پشتیبانی مستقیم شخص رییس‌جمهور و بانوی اول قهارانه تلاش کرد تا راه را به سمت امارت سیاه طالبانی هموار کند و در این راستا تبحری از خود به نمایش گذاشت که بدون شک طی دو دهه‌‌ی گذشته هیچ‌یک از طالبان و تندروان امارت خواه درون حکومتی، نتوانستند انجام دهند.
در نخستین اعلامیه‌ی ریاست معارف شهر با تبانی مستقیم وزارت معارف به‌صراحت آمده است که ترانه‌خوانی دختران بالاتر از ۱۲ سال در اجتماعات مختلط ممنوع ست و دختران بالاتر از ۱۲ سال صرفاً در اجتماعاتی حق ترانه‌خوانی دارند که مخاطبان آن به‌صورت کاملاً یکدست زنان باشند.
چنان‌چه از تک‌تک واژه‌ها و بندهای نخستین اعلامیه‌‌ ریاست معارف شهر پیداست، این اعلامیه به گونه‌‌ی عامدانه جهت سانسور صدای زنان و دختران (منظورمان از دختر جنس مؤنث زیر ۱۸ سال است) گرفته شده و سخنگوی وزارت معارف در نخستین روزها، این اقدام را به نام درخواست والدین و مجلس سنا توجیه کرد.
اما حال که این طرح ننگین با مقاومت افکار عمومی مواجه شده است وزارت معارف موضع‌گیری‌های اولیه‌‌اش را با صدور اعلامیه‌ای مضحک پس گرفت. اقدامی که هرگز نمی‌تواند موجه ماجراجویی‌های طالبانی و تندروانه‌‌ی شخص رنگینه حمیدی باشد. رنگینه حمیدی از شروع ماموریت نامشروع کاری‌اش همواره تلاش کرده است تا متکبرانه‌ترین طرح‌های بنیادگرایانه را به نیابت از امارت‌طلبان به گفتمان افکار عمومی بگذارد تا از این طریق سنجش دقیقی از میزان مقاومت افکار عمومی در مقابل عقب‌‌گرد احتمالی کشور به سمت اماراتی شدن را سنجش کند.
سکوت ارگ در مقابل اقدامات عقب‌گرایانه گماشته‌‌اش در وزارت معارف، به‌خوبی ثابت می‌سازد که نوحه‌سرایی‌های ارگ و شخص رییس‌جمهور برای حفظ و دفاع از جمهوریت نوحه‌سرایی جهت حفظ و بقای قدرت شخصی و تیمی بوده است و ارگ کوچک‌ترین وقعی به جمهوریت و مردم‌سالاری و مشخصه‌های آن قایل نیست.
تشکل بیداری بدین‌وسیله به نیابت از سایر هم‌رزمان اعلام می‌دارد که توجیهات و اعلامیه‌های بعدی وزارت معارف و ریاست معارف شهر پس از واکنش‌های تند فعالین مدنی-اجتماعی و افکار عمومی کشور با نیتی اغفالی اما ناشیانه صادرشده و به‌هیچ‌عنوان پذیرفتنی نیست. ما زمانی آرام خواهیم گرفت که در نخستین اقدام شخص رنگینه حمیدی از مقامی که هرگز سزاوارش نیست برکنار و به جرم پا گذاشتن روی خط قرمزهای نظام و خلق بی‌نظمی و تشویش برای افکار عمومی در این زمان حساس محاکمه شود تا درسی برای سایر ماجراجویان تندرو و امارت طلب باشد.