با تروریستان دولتی چه باید کرد؟

بشیر یاوری
با تروریستان دولتی چه باید کرد؟

پس از سال‌ها انتقاد و نگرانی مردم که مقام‌های بلند دولتی و افراد مشهور، با تروریستان همکاری دارند، پولیس کابل شخصی به نام «حاجی دلاور» را با اسناد کافی بازداشت کرده که با تروریستان ارتباط داشته و به عنوان مشاور مجلس سنا خود را معرفی کرده است. وزارت داخله تایید کرده که این شخص با سلاح غیرقانونی و اسناد مشکوک و مبلغ هفت‌صدهزار کلدار پاکسانی بازداشت شده است.

نصرت رحیمی سخنگوی وزارت داخله گفته است سال گذشته در شهر جلال آباد سرباز پولیسی که موتر شیشه سیاه «حاجی دلاور» را در شهر جلال آباد متوقف کرده بود؛ فردای همان روز این سرباز در یک حمله‎ی انفجاری سازمان یافته کشته شده است. منابع موثقی وجود دارد که این حمله توسط این شخص، سازمان‌دهی شده بود. تاکنون مجلس سنا درباره‌ی بازداشت‌شدن این شخص، سکوت اختیار کرده است.

پیرامون این قضیه، دو موضوع قابل بحث است. یکی، بازداشت این شخص با عنوان مشاور مجلس سنا ثابت می‌کند که مهره‌های گروه‌های تروریستی در ساختار دولت نفوذ دارد و از امکانات دولتی برضد امنیت جامعه عمل می‌کنند و طراحان حملات تروریستی، نهادهای قانونی و اجرایی افغانستان را تسخیر کرده‌اند.

 تروریستان به عنوان مشاور گماشته می‌شوند و در سایه‎ی حاکمیت دولت و مصؤونیتی که برای شان ساخته می‌شود، برنامه‌های گروه‌های تروریستی را از داخل نظام سازمان‌دهی می‌کنند. تروریستی که با اسناد کافی با عنوان مشاور مجلس سنا، بازداشت شده، بدون تردید، نفوذ در این نهاد مهم را به سادگی به دست نیاورده است.

 این درحالی است که سال گذشته خبرهایی در رسانه‌ها به نشر رسید که گویا فضل‌هادی مسلم‌یار رییس مجلس سنا با‌ گروه داعش ارتباط دارد. متاسفانه این موضوع جدی گرفته نشد. دلیلی که این قضیه مورد بررسی قرار نگرفت، اعتبار و جایگاه رییس مجلس سنا بود.

گرفتارشدن تروریستی که عنوان مشاور مجلس سنا را دارد و اسناد کافی نیز وجود دارد که این شخص فعالیت تروریستی انجام داده و با انجام یک حمله‌ی تروریستی سرباز پولیس را کشته است. نهادهای امنیتی وظیفه دارند که سرنخ اصلی ارتباط این شخص را معلوم کنند که چه کسی در سطح رهبری مجلس سنا برای مشاورشدن این شخص زمینه‌سازی کرده است. این پرسش وجود دارد که چرا تا حالا اقدامی برای افشای هویت کسانی که در داخل دولت، همکار تروریستان و سازماندهان حملات انفجاری و انتحاری بوده‌اند صورت نگرفته است.

توضیح سخنگوی وزارت داخله در مورد سابقه‎ی کار «حاجی دلاور» که گفته اسناد موثق وجود دارد، این شخص در ننگرهار سرباز پولیس را با حمله‌ی انفجاری کشته است، افشای این واقعیت است که حاجی دلاور سال‌ها برای تروریستان کار کرده است. اینکه پس از یک سال این واقعیت افشا می‌شود نشان می‌دهد که نهادهای امنیتی حتا با داشتن اسناد و سرنخ‌هایی برای مقابله با تروریستان در داخل دولت به مشکل مواجه است. شاید یک دلیل این باشد که حامی تروریستان در دولت جایگاه قدرت‌مند دارد که نهادهای دولتی برای مقابله با آن‌ها درمانده‌اند. تا به حال این واقعیت که از داخل دولت با گروه‌های تروریستی همکاری می‌شود پنهان می‌شد؛ دیگر هیچ بهانه‎ای وجود ندارد که رهبری دولت افغانستان این واقعیت را نادیده بگیرد. انتظار مردم این است که رهبری دولت از این فرصت برای پاک‌سازی مهره‌های طالبان، داعش و سایر گروه‌های تروریستی با جدیت عمل کند. اگر کاری صورت نگیرد، ثابت می‌کند که شعار مبارزه با تروریزم که رهبران دولت تکرار می‌کنند کاذب است و سناریوی دیگری در جریان است که مردم افغانستان نمی‌دانند.