پرونده‌ی فساد کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی، به دادگاه فرستاده شد

محمد گوهری
پرونده‌ی فساد کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی، به دادگاه فرستاده شد

دادستانی کل می‌گوید که پرونده‌ی فساد کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی، تکمیل و به دادگاه فرستاده شده است.

جمشید رسولی، سخن‌گوی دادستانی کل، امروز یک‌شنبه (۲۹ ثور) در یک نشست خبری گفت که از آغاز روند انتخابات پارلمانی تاکنون، به ۱۹۱ پرونده‌ی مربوط به جرایم انتخاباتی، به شمول پرونده‌ی فساد کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی، رسیدگی شده است.

او افزود: «از مجموع ۱۹۱ پرونده، به ۳۵ پرونده‌ی آن در مرکز رسیدگی شده که پرونده‌ی کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی هم شامل آن می‌شود و به ۱۵۶ پرونده‌ی دیگر آن، در ۲۴ ولایت رسیدگی صورت گرفته است.»

آقای رسول گفت که کمیشنران پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی در دو پرونده (ولایت‌های کنر و بدخشان) دخیل بودند و مدارک کافی نیز در این مورد، به دست آمده و به دادگاه فرستاده شده است.

او علاوه کرد: «کمیشنران پیشین، در ولایت کنر متهم به کم و زیاد کردن آرا و تزویر اوراق بودند. سرانجام با کسب مدارک لازم، ۱۰ کمیشنر متهم شناخته شدند که هفت نفر از کمیسیون انتخابات استند و ۳ نفر دیگر از کمیسیون شکایات. رییس پیشین دبیرخانه‌ی کمیسیون انتخابات و رییس پیشین تکنالوژی معلوماتی این کمیسیون هم در این پرونده متهم شناخته شدند.»

سخن‌گوی دادستانی کل گفت که در ولایت بدخشان نیز، اتهام فساد اداری و کم‌وزیاد کردن آرا مطرح بود و بعد اتمام روند بررسی، ۱۲ کمیشنر به شمول رییسان کمیسیون‌های انتخاباتی، رییس پیشین دبیرخانه و رییس پیشین تکنالوژی معلوماتی این کمیسیون متهم شناخته شدند.

آقای جمشیدی تاکید کرد که دادگاه، به زودی حکم نهایی‌اش را در مورد این افراد، صادر خواهد کرد و دادستانی کل نیز آن را تطبیق می‌کند.

این در حالی است که رییس‌جمهور غنی، به تاریخ بیست و سوم ماه دلو سال گذشته‌ی خورشیدی، پس از آن‌که قانون انتخابات تعدیل شد، کمیشنران و رییسان کمیسیون‌های انتخاباتی را برکنار و به دادستانی کل معرفی کرد. رییس جمهور غنی، اعضای پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی را به فساد و سوء استفاده از صلاحیت‌ها در برگزاری انتخابات پارلمانی که در ماه میزان سال گذشته برگزار شده بود، متهم کرده‌است.

در همین حال، آقای رسولی می‌گوید که به ۷۲ شکایت که به گونه‌ی دسته‌جمعی و انفرادی از سوی نامزدان معترض از ۲۸ ولایت افغانستان ثبت شده نیز رسیدگی صورت گرفته است. او افزود که در پیوند به این پرونده‌ها، ۴۹۵ نفر متهم شناخته شدند و پرونده‌های‌شان به دادگاه فرستاده شده است.

انتخابات پارلمانی سال گذشته، یکی از پرچالش‌ترین‌ انتخابات‌ها در افغانستان بود. در حدی که نتایج انتخابات پارلمانی ولایت کابل، سرانجام پس از دست‌کم ۸ ماه، چند روز قبل اعلام شد.