عبدالله عبدالله: برای حل بحران سیاسی آماده‌ام

صبح کابل
عبدالله عبدالله: برای حل بحران سیاسی آماده‌ام

عبدالله عبدالله، رهبر دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، تأکید می‌کند که محمداشرف غنی، تا کنون هیچ انعطافی برای حل بحران سیاسی از خود نشان نداده است.

آقای عبدالله که روز پنج‌شنبه (۷ حمل) در یک نشست خبری سخن می‌زد، گفت که به منظور حل بحران سیاسی، با آقای غنی دیدار کرده؛ اما او هیچ گونه انعطافی از خود نشان نداده است.

او افزود: «دلیل نتیجه ندادن تلاش‌ها برای حل بحران سیاسی واضح است؛ طرف مقابل روی موضع خود پافشاری دارد. هر دو طرف باید از خود درک نشان بدهیم تا راه حل پیدا کنیم.»

آقای عبدالله، گفت که محمداشرف غنی، با موضوع قطع کمک یک میلیارد دالری امریکا به افغانستان، سطحی و غیرمسؤولانه برخورد می‌کند.

او تصریح کرد: «غنی می‌گوید که منابع را از جای دیگری پیدا می‌کنیم؛ این واقع‌بینانه نیست. این کمک‌ها به نام مردم صورت گرفته و می‌تواند بخش زیربناها، صحت و یا معارف را متضرر بسازد، از کجا می‌توانیم خسارت یک میلیارد دالری را جبران کنیم؟ همان‌طور که در قبال انتخابات غیرمسؤولانه برخورد شد، در قبال کمک‌ها هم غیرمسؤولانه برخورد می‌کند.»

آقای عبدالله، تأکید کرد که دوام بحران سیاسی، در شرایطی که قرار است مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شود و ویروس کرونا نیز روز به روز به بحران جدی‌تری مبدل می‌شود، به نفع مردم نیست.

عبدالله عبدالله، خاطرنشان کرد: «ما خواستار ادامه‌ی بحران نیستیم و می‌خواهیم که حل شود؛ البته حلی که مورد قناعت مردم افغانستان باشد. دموکراسی نباید دفن شود و رأی مردم نباید نادیده گرفته شود. در جریان ۱۰ روز برای حل بحران سیاسی از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنم.»

مایک پومپیو، وزیر خارجه‌ی امریکا، روز دوشنبه (۴ حمل) در یک سفر غیرمنتظره وارد کابل شد و با غنی و عبدالله، دیدار کرد؛ اما تلاش‌های او برای ایجاد توافق میان دو طرف، بی‌نتیجه بود.

وزارت خارجه‌ی ایالات متحده، عدم توافق سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله را، تهدید مستقیم به منافع ملی امریکا خوانده و تأکید کرده است که کمک‌های این کشور به افغانستان، در سال جاری میلادی یک میلیارد دالر کاهش خواهد یافت.

این وزارت، افزوده است، محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، در راستای تشکیل حکومت همه‌شمولی که به چالش‌های حکومت‌داری، صلح و امنیت رسیدگی کند، ناکام بوده ‌اند.

این وزارت، تأکید کرده است که اگر رهبران افغان، حکومت همه‌شمول تشکیل دهند، ممکن است ایالات متحده از آن حمایت کرده و در بازنگری‌های خود تجدید نظر کند.

عبدالله عبدالله، در بخش دیگری از سخنان خود، از سازمان‌های بین‌المللی خواست تا هم‌کاری‌های خود را در راستای مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان، ادامه بدهند.

آقای عبدالله، در مورد پروسه‌ی صلح نیز گفت که تبادله‌ی زندانیان، مذاکرات صلح را تسهیل کرده و فضای مناسبی را بر برقراری صلح فراهم خواهد کرد.

او، گفت که پروسه‌ی صلح، نباید در انحصار یک فرد باشد و هیأت مذاکره‌کننده نیز باید از تمام مردم افغانستان نمایندگی کند.

این در حالی است که حکومت افغانستان، اعضای هیأت مذاکره‌کننده با طالبان را نهایی کرده است. در ترکیب این هیأت، شماری از چهره‌های همسو با دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی نیز به چشم می‌خورد.