امرالله صالح: تیم ثبات و همگرایی دچار افسردگی شده و به تداوی نیاز دارند

عبدالرازق اختیاربیگ
امرالله صالح: تیم ثبات و همگرایی دچار افسردگی شده و به تداوی نیاز دارند

امرالله صالح، معاون اول دسته‌ی انتخاباتی دولت‌ساز، می‌گوید که این تیم، حدود ۳۷۶۱ مورد شکایت را در کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی ثبت کرده و همه‌ی این شکایت‌ها به گونه‌ی مستند در اختیار این کمیسیون قرار گرفته است.

آقای صالح که پس از چاشت روز چهارشنبه (۴جدی) در یک نشست خبری صحبت می‌کرد، خواستار تفتیش ۸۶ هزار رای شد که به دلیل مخالفت‌های سایر تکت‌های انتخاباتی حساب نشده است. او افزود:«درملوگ در پایان انتخابات، به طرف افغانستان یک تصدیق نامه دارد که ملت افغانستان ۱۸۴۳۷۰۱ (یک میلیون هشت‌صد و چهل‌وسه هزار هفت‌صدویک) نفرش با ماشین‌های درملوگ رای دادند، شرکت درملوگ گفته که در کنار این مقدار رأی، ۸۶ هزار رای قابل تفتیش است، اما حریفان ما می‌گویند که این رأی‌ها باطل است. پس از تفتیش که ما توقع داشتیم ۸۶ هزار رأی تفتیش شود و سطح اشتراک بالا برود، نه این که این رای غلط ترجمه شده و به باطله دانی انداخته شود.»

این عضو دسته‌ی دولت‌ساز هم‌چنان گفت که بیش از ۱۸ هزار رأی دیگر نیز مفقود شده و بدون هیچ اسناد و شواهدی از دور خارج شده است و در صورتی که ۸۶ هزار رأی تفتیش شود و ۱۸ هزار مفقود شده نیز دوباره پیدا شود، رای این تیم ۵۵درصد خواهد بود.

او با بیان این مطلب که تیم دولت‌ساز برنده‌ی ابتدایی و نهایی انتخابات ریاست جمهوری است، گفت که تیم حریف برای «کیش» ساختن در فیسبوک و شهرت‌یابی با سرنوشت ملت بازی می‌کند.

آقای صالح تاکید کرد که تیم ثبات و همگرایی به دلیل این که بازی را باخته اند، دچار مشکل افسردگی شدند.«ما از دسته‌ی ثبات و همگرایی شنیدیم که آن‌ها به آدرس رییس جمهور غنی دشنام دادند. این دشنام‌ها نشان دهنده‌ی این است که ثبات و همگرایی دقیقا فهمیده که هیچ چیزی به دست شان نیامده است، تیم ثبات و همگرایی دچار افسردگی شده است. در تیم آینده ما باید علی آباد را کلان بسازیم. وگرنه کسانی که بیش از نیم قرن در سیاست بودند، دشنام دادن، یک شخص که در صحنه‌ی قرار دارند تاسف‌بار است. این‌ها نیاز به تداوی دارند.»

معاون دوم تکت انتخاباتی دولت‌ساز با انتقاد از برخی اعضای کمیسیون انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، گفت که این افراد به نفع یک تیم کار می‌کند و باید از سوی نهادهای عدلی وقضایی مورد پیگیرد قانونی قرار بگیرند.

آقای صالح ولایت ننگرهار را قربانی‌ترین ولایت در انتخابات ریاست جمهوری خواند و گفت که حدود ۹هزار رای مردم این ولایت که در بیش از ۱۰۰ مرکز ریخته شده بود، در دستگاه‌های ولایتی وجود دارد؛ اما به دستگاه‌ اصلی در کمیسیون مرکزی انتقال داده نشده و حساب نشده است.

او در واکنش به اظهارات شورای نامزدان مبنی بر ایجاد یک حکومت مشارکتی گفت :«مسأله‌ی سوم، مسأله‌ی غوغای است که برخی تکت‌ها که من اسم آن‌ها را «کاندیدهای وغیره» می‌دانم، است. وغیره‌ها جمع یک دو نفر مهم، اعتقاد به انتخابات نداشتند، حکومت موقت می‌خواستند، هرچه داشتند در توان به کار گرفتند. نسخه‌ی شان نسخه‌ی طالب و پاکستان بود که قانون اساسی افغانستان را در ذهن هیچ بسازند، این‌ها یا عمدی یا غیرعمدی طوطی وار دسایس دشمن را بیان کردند. خواهش ما این است که قبل از این که بالای ما تهاجم کنید، ثابت کنید، که صد هزار رای شان جعلی نبوده است.»

امرالله صالح معتقد است که تکت‌های که در شورای نامزدان است، برای گرفتن مقام و ملک دست به اعتراض زدند.«این‌ها، انتخابات را به قیمت ملک می دانند. ما خیر است برای تان یک چیز می‌دهیم. همه چیز مشخص است که برنده کی است.»

این درحالی است که اخیرا شماری از اعضای شورای نامزدان ریاست‌جمهوری، گفته اند که به هیچ وجه، نتیجه‌ی ابتدایی انتخابات را نمی‌پذیرند. این نامزدان پیشنهاد کردند که رهبران حکومت وحدت ملی و طالبان، باید با هم، حکومت مشارکت ملی را تشکیل بدهند و زمینه‌ی برگزاری انتخابات شفاف را مساعد کنند.