سرور دانش: طرح محدودیت گشت‌وگذار از هر راه ممکن تطبیق شود

صبح کابل
سرور دانش: طرح محدودیت گشت‌وگذار از هر راه ممکن تطبیق شود

معاون دوم ریاست‌جمهوری، از باشندگان کابل می‌خواهد که طرح محدودیت گشت‌وگذار را رعایت کنند، در غیر آن، به گفته‌ی او، کمیته‌ی کابل در همکاری با نهادهای امنیتی، از هر طریقی این طرح را تطبیق خواهد کرد.

سرور دانش، روز یک‌شنبه (۱۰ حمل) در نشست کمیته‌ی اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، تأکید کرده است که تمام باشندگان کابل، باید به خاطر جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، با تحمل مشکلات موجود، در تطبیق هرچه بهتر طرح محدودیت گشت‌وگذار همکاری کنند.

او افزوده است: «این طرح به هدف حفظ جان و سلامت مردم و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا روی دست گرفته شده است؛ اما اگر باشندگان کابل آن را رعایت نکنند، کمیته‌ی کابل در همکاری با نهادهای امنیتی این طرح را به هر طریقی تطبیق خواهند کرد.»

آقای دانش، به نمایندگان ادارات دولتی دستور داده است تا بر اساس فیصله‌ی کابینه، رخصتی سه هفته‌ای را رعایت کنند و آن اداراتی که مستثنا قرار گرفته‌اند نیز، حضور کارمندان‌شان را مطابق برنامه‌ی کاهش نیرو تنظیم کنند.

از سوی هم، یعقوب حیدری، والی کابل، گفته است که در همکاری با فرماندهی پولیس کابل، طرح محدودیت گشت‌وگذار بر اساس فیصله‌ی کابینه عملی شده است.

او افزوده است که نیروهای امنیتی در همکاری با اداره‌ی ولایت کابل و شهرداری، موترهای مسافربری نوع کاستر و تونس را متوقف کرده‌اند. او گفته است که روند انتقال معتادین به محلات از قبل تعیین شده نیز آغاز شده است.

از سویی هم، سرور دانش، در این نشست گفته است، فهرست طولانی‌ای از سرمایه‌گذاران وجود دارد که علاقه‌مند به کمک با باشندگان هرات، بلخ، کابل و سایر ولایت‌ها استند.

او افزوده است: «تمام کمک‌ها، چه خصوصی و دولتی در هر ولایت زیر نظر والی و یک کمیته‌ی نظارتی متشکل از نمایندگان جامعه‌ی مدنی، وکلای شورای ولایتی، نمایندگان رسانه‌ها و دیگر نهادهای مستقل توزیع می‌شود. نهادهای مستقل باید در شناسایی افراد و خانواده‌های بی بضاعت همکاری کند.»

آقای دانش، در مورد کمک‌هایی که قرار است از سوی حکومت به افراد متضرر توزیع شود نیز گفت که این کمک‌ها با تأیید اعضای کمیته در همکاری با نهادهای ولایتی، به افردا مستحق توزیع خواهد شد.

در این نشست، فیصله شده است که برای جلوگیری از حیف‌و‌میل کمک‌های خصوصی و دولتی، ضمن آن‌که یک کمیته‌ی نظارتی در هر ولایت ایجاد می‌شود، یک حساب بانکی نیز ایجاد شود تا نیازمندان و افراد مستحق از کمک‌ها مستفید شوند.

این در حالی است که تا کنون، ۱۲۰ مورد مثبت ویروس کرونا در افغانستان شناسایی شده است. به دنبال افزایش موارد مثبت ویروس کرونا در افغانستان، قیمت موارد خوراکی و بهداشتی در این کشور، به گونه‌ی بی‌پیشینه‌ای افزایش یافت.

از سویی هم، دولت افغانستان به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در این کشور، در شهرهای کابل، هرات، زرنج و فراه، محدودیت گشت‌وگذار وضع کرده است.