شورای جهانی هزاره: طالبان در ولسوالی بلخاب مرتکب جنایت جنگی شده‌اند

عصمت امین
شورای جهانی هزاره: طالبان در ولسوالی بلخاب مرتکب جنایت جنگی شده‌اند

هم‌زمان با نشر گزارش‌ها از کشتار غیرنظامیان در ولسوالی بلخاب ولایت سرپل از سوی طالبان، شورای جهانی هزاره نسبت به وضعیت بد امنیتی و بحران حقوق بشری در این ولسوالی، ابراز نگرانی کرده است.

در اعلامیه‌ای که روز یک‌شنبه -۵ سرطان-، از سوی این شورای به نشر رسیده، آمده ست که باید به گونه‌ی فوری جلو جنایات طالبان در ولسوالی بلخاب گرفته شود؛ زیرا این گروه پس از حمله نظامی علیه مولوی مهدی، افراد ملکی را به گلوله بستند و در یک مورد حتا پیر مردی را سر بریدند.

بر اساس گزارش شورا، در یک‌ شبانه‌روز گذشته، یک پیر مرد از سوی طالبان سربریده شده و نه غیرنظامی دیگر به شمول پنج کارگر معدن ذغال سنگ و دو چوپان تیرباران شده‌اند.

در اعلامیه، آمده است: «برای شورای جهانی هزاره این گزارش‎‌ها شدیدا مایه‌ی نگرانی است و این نهاد در باره‌ی امنیت و مصونیت حدود ۱۶۰ هزار باشنده‌ی این ولسوالی نگران است.»

شورای جهانی هزاره با اشاره به حملات هدفمندی که علیه هزاره‌ها صورت گرفته، تأکید کرده که این گروه قومی در بیست سال گذشته در معرض خشونت‌های سازمان‌یافته و نظام‌مند گروه‌های تروریستی و تبعیض سیستماتیک از سوی حکومت افغانستان قرار داشته است.

در بخشی از اعلامیه، آمده است که در ۲۰ سال گذشته، دست‌کم ۲۸۴ حمله هدفمند علیه هزاره‌ها در سراسر افغانستان انجام شده است.

همین‌گونه در این اعلامیه، گفته شده است که هزاره‌ها پس از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، حداقل شش مورد کوچ اجباری را تجربه کرده‌اند.

با این حال، شورای جهانی هزاره، از جامعه‌ی جهانی به ویژه شورای امنیت ملل متحد خواسته است که بر طالبان فشار وارد کنند تا آن‌ها تنش‌ها در ولسوالی بلخاب به صورت فوری کاهش بدهند.

هم‌چنان این شورا، از نهادهای مربوط سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های امداد‌رسان بین‌المللی خواسته است تا عملیات فوری کمک‌رسانی به مردم ملکی بی‌جاشده را روی دست گرفته و به آن‌ها مواد غذایی، صحی، بهداشتی و سرپناه موقت فراهم کنند.

در اعلامیه، آمده است: «ما از جامعه‌ی بین‌المللی به ویژه شورای امنیت ملل متحد، درخواست می‌کنیم تا بر طالبان فشار وارد کنند تا آن‌ها فورا از تلاشی‌های خانه‌به‌خانه، بازداشت خودسرانه و شکنجه غیرنظامیان در بلخاب، دست بردارند.»

شورای جهانی هزاره از قطع‌شدن شبکه‌های مخابراتی در بلخاب ابراز نگرانی کرده و از دفتر یوناما خواسته است که زمینه دسترسی خبرنگاران مستقل و نهادهای حقوق بشری را جهت تهیه گزارش و مستندسازی تسهیل کند.

در اعلامیه از دفتر یوناما در کابل خواسته شده است که به منظور اتصال دوباره شبکه‌های مخابراتی و انترنتی، اقدامات فوری انجام دهد و بر طالبان فشار وارد کند؛ زیرا قطع پوشش مخابراتی و عدم دسترسی به انترنت، زمینه‌ی نقض بیش‌تر حقوق بشری را تشدید می‌کند.