مهاجرت پدیده‌ی بشری

صبح کابل
مهاجرت پدیده‌ی بشری

نوشته‌ی ارسالی سید حسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان به مناسبت روز جهانی مهاجرت

مهاجرت پدیده‌ای است هم‌پای تاریخ بشری، به گستره‌ی محل زیست همه‌ی انسان‌ها در دنیا و در تاریخ بشری که توانسته است پیش‌رفت‌ها ودست‌آوردهای بزرگی را به ارمغان آورد. این پدیده‌ی مهم، جامعه‌ی جهانی را وا داشته است تا توجه خاصی به این عرصه داشته و میثاق جهانی مهاجرت و پناهندگی در سال‌های اخیر به تصویب سازمان ملل‌متحد رسیده است. افغانستان، کشوری است که جایگاه دوم را از نظر کثرت و تاریخ طولانی مهاجرت در جهان دارد و بر همین مبنا رسیدگی به امور مهاجرت از اولویت‌های اساسی دولت جمهوری اسلامی افغانستان است. وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، به عنوان اداره‌ی مسؤول حکومت برای هماهنگی و تنظیم پالیسی‌های دولت در عرصه‌ی مهاجرت، ضمن اذعان این که ناامنی‌های فزاینده، سبب مهاجرت افغان‌ها شده است و این عامل هم‌چنان پابرجا است؛ بنا براین، افغانستان مکان مناسبی برای عودت اجباری مهاجران نیست.
وزارت مهاجرین به دسترسی اهداف ذیل تأکید می‌کند:
۱. تهیه و تدوین پالیسی جامع در عرصه‌ی مهاجرت وتلاش در جهت کاهش عوامل مهاجرت.
۲. فراهم کردن سهولت برای مهاجرت‌های منظم، مصؤون و جلوگیری از مهاجرت‌های نامنظم و هم‌کاری‌ها در سطح بین‌المللی در این عرصه.
۳. فراهم کردن زمینه‌ی تعلیم وکسب و کار مصؤون و آبرومندانه.
۴. ایجاد سهولت برای انتقال حواله‌های مهاجران و کاهش در مصارف انتقال.
۵. حمایت از عودت داوطلبانه‌، باعزت، مصؤون و ادغام پایدار عودت‌کنندگان.
در پایان، ۱۸دسامبر ۲۰۱۹ مطابق ۲۷ قوس ۱۳۹۸ را که مصادف است با روز بین‌المللی مهاجرت، گرامی داشته، آرزومندیم جهان بشریت از فرصت‌های مهاجرت بهره‌ی بیشتری برده و دست‌اندرکاران امور مهاجرت، بتوانند چالش‌های مهاجرت را به فرصت‌های عالی تبدیل کنند.