شهروندان افغانستان ناامیدترین افراد جهان ‌اند

تقی‌الله تقی
شهروندان افغانستان ناامیدترین افراد جهان ‌اند

نتایج یک نظرسنجی تازه‌ی نهاد گالوپ، نشان می‌دهد که مردم افغانستان ناامیدترین مردمان جهان استند. این نهاد، روز دوشنبه (۲۵سنبله) با نشر نتایج این نظرسنجی، گفته است که ۸۵ درصد از شهروندان افغانستان از وضعیت زندگی ‌شان رنج می‌برند و این بلندترین رقم در سراسر جهان است.

در این نظر سنجی، تأکید شده است که از هر ده نفر در افغانستان، نُه نفر آن از وضعیت زندگی شان رنج می‌برند.

بر بنیاد این نظر سنجی، میزان خوشحالی شهروندان افغانستان نیز ۵۲ درصد نسبت به سال‌ها‌ی قبل کاهش یافته و تنها ۳۶ درصد مردم این کشور گفته ‌اند که روز قبل خندیده ‌اند.

همچنان نهاد گالوپ در این گزارش خود آورده است که ۵۲ درصد مردم افغانستان نسبت به آینده‌ی ‌شان ابراز نگرانی می‌کنند. این در حالی است که سه سال قبل، ۴۲ درصد مردم نسبت به آینده‌ی شان ابراز نگرانی کرده بودند.

در این گزارش، دلیل اصلی ناامیدی مردم افغانستان، ادامه‌ی جنگ و فقر شدید خوانده گفته شده است؛ به همین خاطر مردم این کشور تصویری درست نسبت به آینده‌ی شان ندارند. آنچه در این نظرسنجی آمده است، نشان می‌دهد که نبود امنیت جانی و مالی، سبب شده است که توسعه‌ی اقتصادی نیز در این کشور صورت نگیرد و زیربناهای این کشور همچنان در حال ضعف قرار داشته باشد.

با نشر این نظرسنجی، مردم افغانستان برای سومین سال (۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷) ناامیدترین مردمام جهان استند که از وضعیت زندگی شان رنج می‌برند.

این نظرسنجی بیانگر آن است که در افغانستان هیچ کسی نسبت به آینده‌ی خود امیدوار نیست و زندگی‌اش را مثبت ارزیابی نکرده است.

این در حالی است که سال قبل نیز این نهاد گفته بود که شهروندان این کشور، ناامیدترین مردم در جهان استند. بر اساس این نظرسنجی، با گذشت هر روز امید مردم افغانستان نسبت به آینده‌ی شان کمتر می‌شود.

در نظرسنجی‌ای که سال قبل از سوی این نهاد منتشر شده بود، آمده است، رتبه‌ای که مردم افغانستان به وضعیت زندگی شان داده ‌اند، کمتر از هر مردم دیگر در دنیا است. در این نظرسنجی، مردم افغانستان در پاسخ به این که چه میزان به زندگی امیدوار اند، به صورت میانگین از ۱۰ نمره ۲٫۷ نمره داده اند.

گالوپ در بخش دیگری از این نظرسنجی تازه‌ی خود، به مساله‌ی گفت‌وگوهای صلح نیز پرداخته است که بر بنیاد آن، مردم افغانستان ختم گفت‌وگوهای صلح را یک خبر مثبت خوانده اند؛ زیرا آنان از خروج نیروهای خارجی از افغانستان نگران بودند.

این در حالی است که به تازگی نهمین دور مذاکرات میان امریکا و طالبان در قطر پایان یافت. هر چند انتظار می‌رفت با پایان این دور مذاکرات، توافقی میان دو طرف صورت بگیرد؛ اما حمله‌ی تروریستی طالبان در منطقه‌ی شش‌درک کابل که منجر به کشته شدن ۱۱ غیرنظامی و یک سرباز خارجی شد، همه چیز را به هم زد و دونالد ترامپ به دنبال آن اعلام کرد که گفت‌وگوهای صلح لغو شده است.

لغو گفت‌وگوهای صلح، با واکنش‌های متعدد در داخل و بیرون از افغانستان مواجه شده است. ارگ ریاست‌جمهوری گفته است که گفت‌وگوهای صلح زمانی مشروعیت پیدا می‌کند، که این گروه حاضر به مذاکره‌‌ی مستقیم با دولت افغانستان شود.

در همین حال، روسیه پس از لغو گفت‌وگوهای صلح خواستار از سرگیری این مذاکرات شد. طالبان نیز گفته اند، در صورتی که مذاکرات دوباره آغاز شود، آنان به این مذاکرات متعهد خواهند ماند.