تحقیق سازمان عفو بین‌الملل: طالبان یک خانواده‌ی «هزاره» را در غور شکنجه و سپس کشتند

عصمت امین
تحقیق سازمان عفو بین‌الملل: طالبان یک خانواده‌ی «هزاره» را در غور شکنجه و سپس کشتند

یک تحقیق تازه‌ منتشر شده‌ی سازمان عفو بین‌الملل، نشان می‌دهد که جنگ‌جویان طالب شش نفر از اعضای یک خانواده‌ی «هزاره‌تبار» را در ولایت غور شکنجه و سپس آن‌ها را کشتند.

در این تحقیق که پنج‌شنبه‌شب -۲۴ سنبله-، از سوی این سازمان به نشر رسیده، آمده است که افراد طالبان شب‌هنگام بر خانه‌ی یک فرمانده‌ی پیشین خیزش مردمی در ولایت غور حمله کردند و چهار مرد را بازداشت و سپس آن‌ها را اعدام صحرایی کرده‌اند.

بر اساس این تحقیق، در جریان حمله‌ی طالبان، یک زن و یک دختر ۱۲ ساله نیز کشته شدند. هم‌چنان در بدن یکی از مردان کشته‌شده، آثار و علایم شدید شکنجه‌ دیده شده است.

سازمان عفو بین‌الملل، مستند کرده است که طالبان در شب ۲۶ جون سال روان میلادی بر خانه‌ی محمد علی مرادی، یک فرمانده‌ی پیشین خیزش مردمی و از قوم هزاره حمله کردند. مرادی در منطقه‌ی چهار آسیاب ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور زندگی می‌کرد و پیش از کشته‌شدنش تلاش کرد به ایران فرار کند؛ اما موفق نشد.

این سازمان به نقل از شاهدان عینی، نوشته است که در آن شب، جنگ‌جویان طالب با تفنگ و راکت به خانه‌ی محمد علی مرادی شلیک کردند و در جریان تیراندازی، تاج‌گل مرادی، دختر ۲۲ ساله‌ی این فرمانده‌ی پیشین خیزش مردمی جان باخت و یک پسر و دختر ۱۲ ساله او زخمی شدند. دختر ۱۲ ساله‌ی آقای مرادی یک روز بعد به دلیل جراحات عمیق جان باخت.

با این حال، در تحقیق آمده است که محمد علی مرادی هنگامی که از ناحیه‌ی پای چپ زخمی شده بودند با پادرمیانی بزرگان محلی به طالبان تسلیم شد؛ اما طالبان او را در بیرون از خانه‌اش با شلیک گلوله کشتند.

هم‌چنان در زمان حمله‌ی طالبان به خانه‌ی مرادی، سه مرد دیگر نیز در خانه‌ی او اقامت داشتند که ابتدا از سوی افراد این گروه بازداشت و سپس کشته شدند.

در تحقیق سازمان عفو بین‌الملل، آمده است که هرچند طالبان محمد علی مرادی و سه مرد دیگر را به اتهام همکاری با مولوی مهدی، فرمانده‌ی هزاره‌تبار طالبان که ماه‌ها پیش از این گروه جدا شد اعدام صحرایی کردند؛ اما بعدا مستند شده که آن‌ها هیچ ارتباطی با مولوی مهدی نداشتند.

در این تحقیق، آمده است که این حمله بخشی از کشتار هدفمند و غیرقانونی طالبان است که از گروه‌های قومی چون هزاره‌ها قربانی گرفته است.

در بخشی دیگر از این تحقیق، آمده است که طالبان سال گذشته نیز، شماری از مردم هزاره را در ولایت‌های غزنی و دایکندی به گونه‌ی غیرقانونی اعدام صحرایی کردند.

با این همه، اگنس کالامار، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل، گفته است که طالبان باید فوراً به این الگوی بی‌رحمانه قتل‌های هدفمند پایان دهند و به عنوان مقامات افغانستان، حفاظت از همه شهروندان را تضمین کنند.

او هم‌چنان از دادگاه بین‌المللی رسیدگی به جرایم درخواست کرده که اگر گروه طالبان از تحقیق روی این کشتارها و دستگیری عاملان خودداری کرد، این دادگاه تحقیقات مستقل و کامل خود را آغاز کند.