دادستانی کل پرونده‌ی قاتلان «مینه‌منگل» را به محکمه فرستاد

فرشته فیضی
دادستانی کل پرونده‌ی قاتلان «مینه‌منگل» را به محکمه فرستاد

جمشید رسولی سخنگوی دادستانی کل افغانستان، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که پرونده‌ی قاتلان و متهمان قتل مینه‌منگل نطاق تلویزیون آریانا نیوز و مشاور فرهنگی مجلس نمایندگان پس از بررسی همه جانبه، برای تصمیم‌گیری به محکمه فرستاده شده است. او می‌افزاید که در پیوند به این پرونده، چهار نفر مظنون بازداشت شده‌اند.

مینه منگل، کارمند رسانه‌ای و مشاور فرهنگی مجلس نمایندگان، به تاریخ (۲۱ ثور) سال جاری، از سوی افراد مسلح ناشناس در حوزه‌ی هشتم امنیتی کابل، به ضرب گلوله کشته شد.

اسناد و شواهدی که روزنامه‌ی صبح کابل به آن دست یافته است، نشان می‌دهد که اسامی «شکیب احمد ولد سلطان، محمد دوران ولد محمود، دوست محمد، گلاب‌خان و نظر محمد ولد سید محمد» متهم به قتل او استند و بازداشت شده اند.

در پرونده‌ی این افراد چنین آمده است: «مینه منگل حوالی ساعت ۷:۲۰ دقیقه پیش از ظهر، در مربوطات ناحیه‌ی هشتم کابل و در فاصله‌ی بین منزل و محل کار اش، در سرک دوم کارته‌ی نو، رو به روی مسجد «سید‌المرسلین»، توسط افراد مسلح موتورسایکل سوار به‌ضرب گلوله کشته شد.»

«مشعل» برادر مینه‌منگل پس از این‌که خواهرش به قتل رسید، طی یک مکتوب رسمی به ریاست عمومی مبارزه با جرایم جنایی وزارت امور داخله، شکایت کرد.

آنچه این اسناد نشان می‌دهد، برادر بانو منگل در پیوند به قتل خواهرش، از «جاوید، شوهر مینه منگل، سید محمد مشهور به ولسوال، میرزاخان، نواب، دوست محمد میوند، دوران، زمان و پهلوان» شکایت کرده و گفته است که این افراد به گونه‌ی مستقیم و یا غیر مسقیم در قتل بانو منگل دست داشته اند.

در اظهارات بردار بانو منگل چنین آمده است:«یازده سال پیش خواهرم مینه منگل با شخصی به اسم جاوید ولد گلاب‌خان نامزد شد که بعد از ۹ سال عروسی کردند. گفته شده که پس از ازدواج  بین شان جنجال و کشیدگی به وجود آمده و  از روز ششم عروسی خواهرم از جانب شوهرش جاوید نام و دوست محمد کاکایش، گل زمان و نواب نامان به ولسوالی میرزکی ولایت پکتیا انتقال داده شده بود که بنده همرای پدرم از اختطاف خواهرم به قوماندانی و حوزه‌ی هشتم امنیتی پولیس و قوماندانی امنیه‌ی ولایت پکتیا عریضه نموده بودیم که بعد از سه روز خواهرم را جاوید و دوست محمد نامان دوباره به کابل انتقال داده و از همان وقت تا این که کشته شد. در منزل ما زندگی می‌نمود.»

گفتنی است که پس از برگشتانده شدن بانو منگل، او به دادستانی خشونت علیه زنان نیز شکایت کرده بود.

در جریان تحقیق همچنان گلاب خان، یکی از مظنونان این پرونده، به دادستانی گفته است که یک روز قبل از حادثه، جاوید شوهر منگل از او پول مطالبه کرده و گفته بود که مینه منگل را از بین می برند؛ اما من برایش گفتم: «من پول ندارم و نیز برایش گفتم که برو برایت جنجال درست نکن، به فردای آن روز فامیل جاوید به خانه‌ی ما آمدند و گفتند که مینه منگل به قتل رسیده است و به خانه‌ی ما پناه آورده بودند.»

هرچند جاوید و دیگر متهمان این قتل، دست داشتن شان را در این پرونده رد می‌کنند؛ اما تحقیقاتی که در این مدت انجام شده، نشان می‌دهد که جاوید نام و فامیل او در روز حادثه خانه‌ی شان را ترک کرده اند.

وکیل گذر ناحیه‌ی دوازدهم، در جواب مکتوب دادستانی کل چنین نگاشته است:«فامیل جاوید نام، در روز واقعه منزل خویش را ترک نموده و به جای نامعلوم رفته بود.»

قتل مینه منگل با واکنش‌های شدید در داخل افغانستان مواجه شد. نی یا حمایت کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان در آن وقت گفته بود که ارگان‌های امنیتی و کشفی باید دریابند که قتل او با کار رسانه‌ای او ارتباط داشته و یا خیر؟

افزون بر این، کمیسیون منع خشونت علیه زنان در دادستانی کل نیز اطمینان داده بودند که پرونده‌ی بانو منگل به گونه‌ی همه‌جانبه مورد بررسی قرار می‌گیرد.