سرگرمی‌های آنلاین در روزهای قرنطین

هما همتا
سرگرمی‌های آنلاین در روزهای قرنطین

قرنطین، جمع‌های دوستانه را از بین برده است و همه مجبور اند در خانه‌های شان بمانند. آن‌هایی که با خانواده‌های شان زندگی می‌کنند، وضعیت برای شان قابل تحمل‌تر است؛ اما آن‌هایی که تنها زندگی می‌کنند، روزهای سختی دارند. از بگو و بخندها در جمع‌های دوستانه خبری نیست و هر کسی تا حد توانش باید تلاش کند تا زنجیره‌ی گسترش این بیماری‌ای که جریان عادی زندگی مردم را در تمام جهان مختل کرده است، قطع کند.

با گسترش بی‌رویه‌ی ویروس کرونا در جهان، از چهره‌های معروف سیاسی تا سلبریتی‌ها در صفحات اجتماعی شان، پُست‌هایی در مورد کرونا گذاشتند و دنبال‌کننده‌های شان را تشویش کردند تا در خانه‌های شان بمانند و در شکست دادن این بیماری سهمی داشته باشند. این کمپاین‌ها به زعم خود تأثیرگذار بود؛ اما از آن‌جا که ماندن در خانه، آن هم بدون برنامه‌ی مشخصی، کار بسیار دشواری است، کتاب، فیلم و موسیقی به کمک انسان‌ها آمد.

یکی دیگر از منجی‌های بشر در روزهای قرنطین، شبکه‌های اجتماعی و ارتباطات مجازی  است تا بتوانیم با تنهایی در روزهای قرنطین، کنار بیاییم و از حال عزیزان خود بی‌خبر نمانیم.

 کاربران صفحات اجتماعی، بازی‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی به راه می‌اندازند و دوستان شان را نیز به چالش می‌کشند تا در این بازی آن‌ها را همراهی کنند. انستاگرام و فیس‌بوک که کاربران و قابلیت‌های کاربردی زیادی دارد، بیش‌تر میزبان این چالش‌ها است.

بازی طوری است که یکی از کاربران در استوری خود، یک متن را به اشتراک می‌گذارد که اگر شما به آن متن پاسخ بدهید، کاربر، یکی از بهترین عکس‌های شما را به اشتراک می‌گذارد و اما شما نیز باید این کار را انجام بدهید؛ این زنجیر آن‌قدر وسیع می‌شود تا اکثریت کاربران از طریق دوستان شان به این چالش دعوت شوند و راهی باشد برای آشنایی با آدم‌های جدیدی که تا حالا در مورد شان نمی‌دانستیم. یا هم کاربران دوستان شان را «چلنج» می‌دهند و آن‌ها را به بازی‌های آنلاینِ دیگر دعوت می‌کنند.

یکی از بهترین امکان‌های بازی‌های آنلاین این است که باعث انتقال ویروس به دیگران نمی‌شود. می‌توانیم کنار هم‌دیگر باشیم، حرف بزنیم، با هم بازی کنیم و این ارتباطات خطر انتقال ویروس را به دنبال نداشته باشد. البته سرگرمی‌های دیگری نیز می‌تواند در این لیست اضافه شود که برای آرامش فکری ما نیز خوب باشد. سرگرمی‌هایی که استرس و نگرانی‌های ناشی از کرونا را کاهش دهد.

این‌روزهای که حالِ زمین خوب نیست، ساکنان زمین، دشوارترین شرایط را سپری می‌کنند؛ روزهایی که ما برای حفظ سلامتی عزیزترین‌های خود تا حد امکان باید از آن‌ها دور باشیم و از راه دور تنها با ایموجی‌ها، لایک‌ها و کامنت‌ها برای شان بفهمانیم که هنوز بسیار دوست شان داریم و حواس ما به آن‌ها است.

مردم افغانستان اما سخت‌ترین شرایط را سپری می‌کنند. در کشوری که امکانات چندانی برای مقابله با ویروس در دست‌رس نیست، همه تلاش می‌کنند تا حتا اگر شده از طریق ارتباطات مجازی، به هم‌دیگر انرژی مثبت بدهند و همه با هم از این تنگ‌نا عبور کنند.