پولیس کابل، برای ۴۰۰ افغانی قرنتین را شکست

زهرا سیاس
پولیس کابل، برای ۴۰۰ افغانی قرنتین را شکست

 شش هفته از قرنتین شهر کابل، می‌گذرد؛ مدتی که مردم به ماندن در خانه‌ها و رعایت دستورهای بهداشتی تشویق و مکف شده اند.‌

در جریان قرنتین، بیش‌تر موارد بهداشتی بارها از سوی شهروندان، نقض شده است؛ اما این روزها که آمد آمد عید، تمایل به شکستاندن قرنتین را در شماری از مردم بیش‌تر کرده، بازارهای مزدحم باز شده است.

 هرچند وزارت داخله و ولایت کابل، مکلف به تطبیق قرنتین در کابل استند؛ اما آن‌هایی که قرنتین را می‌شکنند، با هیچ گونه ممانعتی از سوی این دو نهاد رو‌به‌رو نمی‌شوند.

این همه در حالی است که به اساس آخرین آمار وزارت صحت، تا هنوز ۵۲۲۶ فرد در افغانستان، به ویروس کرونا آلوده شده و ۱۳۲ تن به اثر گرفتاری به این ویروس، جان باخته اند.

به اساس هشدارهای کارشناسان صحی، نادیده گرفتن دستورهای بهداشتی و تجمع مردم در مکان‌های عمومی، سبب ازدیاد موارد مثبت ویروس کرونا می‌شود.

در چنین شرایطی، باز شدن بازارها به گونه‌ی غیر قانونی، سبب می‌شود تا همه نکات بهداشتی نادیده گرفته شده و افراد بیش‌تری به ویروس کرونا مبتلا شوند.

 در ناحیه‌ی هفدهم، ساحه‌ی کوتل خیرخانه، در بازاری به نام (قصرلباس) سرخوردم.

(قصر لباس)، در ناحیه‌ی هفدهم کابل، بازاری است که در آن فروش‌گاه‌های پوشاک، مواد بهداشتی و همین طور شماری سبزی‌فروشی، میوه‌فروشی و قصابی در آن فعالیت دارند. بازاری که به دلیل بسته بودن دیگر قسمت‌های شهر، روزانه چند برابر بیش‌تر از زمان پیش از قرنتین مراجعه کننده دارد.

زمانی که مشتری برای خرید به دکان نزدیک می‌شود، دکان‌دارد او را از بخشی از نمای دکان که باز است به درون رهنمایی می‌کند و سپس در را می‌بندد تا کسی متوجه باز بودن دکان نشود.

مشتریانی که به این بازار می‌آیند، بدون هیچ گونه نگرانی از ترس آلوده شدن به کرونا در بازار گشت می‌زنند و پس از خریداری، از آن جا بیرون می‌شوند.

بی‌توجهی پولیس به تطبیق طرح وضع قیود و محدودیت گشت‌وگدار کابل، باعث شده است که شهروندان نیز از شکستاندن قرنتین اعتنایی نداشته باشند.

در بازار قصر لباس، پولیس با دریافت ۱۰۰ تا ۴۰۰ افغانی در روز، به دکانداران و کراچی‌دارها اجازه‌ی فعالیت را می‌دهد.

حمید (نام مستعار)، دکان‌داری در بازار قصر لباس،  می‌گوید که برای باز ماندن دکانش، به پولیس باج داده است؛ او، ادعا می‌کند که حتا از حوزه‌ی مربوط نماینده‌ای برای جمع‌آوری پول می‌آید و از همه دکان‌دارها و کراچی‌دارها، برای باز نگه‌داشتن  فعالیت شان پول می‌گیرد.

طارق آرین، سخن‌گوی وزارت داخله، به روزنامه صبح کابل گفت: «ما با متخلفین برخورد قانونی را انجام می‌دهیم. وزارت داخله تا حال ۲۰۰ تن را که قانون وضع شده‌ برای قرنتین را نقض کرده اند، بازداشت کرده و قرار است موضوع یادشده نیز مورد بررسی قرار گرفته و با متخلفین آن برخورد قانونی صورت گیرد.»

این همه در حالی است که به اساس هشدارهای سازمان جهانی بهداشت و وزارت صحت کشور، اگر دستورهای پیش‌گیرانه و قرنیتن جدی گرفته نشود، امکان دارد کرونا تا پایان سال جاری میلادی، جان ۱۱۰ هزار نفر را در افغانستان بگیرد.

جدی نگرفتن قرنتین در کابل، از آن جا نگران‌کننده است که جمعیت این شهر بیش‌تر از هر شهری است و همین طور در میان شهرهای آلوده به کرونا در افغانستان، کابل، بیش‌ترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا را دارد.

وحید مجروح، معاون وزارت صحت عامه، روز چهارشنبه (۲۴ ثور)، در یک کنفرانس خبری از همه شهروندان افغانستان خواست تا برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا در خانه بمانند و سفارش‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

این در حالی است که در ۲۴ ساعت گذشته، پنج نفر به اثر ابتلا به کرونا در افغانستان جان باخته اند.