وزارت صحت: تا اکنون هیچ فیصله‌ای برای قرنتین دوباره نیست

منصوره متفکر
وزارت صحت: تا اکنون هیچ فیصله‌ای برای قرنتین دوباره نیست

پس از ماه‌ها قرنتین، زندگی اجتماعی در افغانستان کم کم به حالت عادی برگشته است و شهروندان؛ مانند روزهای پیش از کرونا به فعالیت‌های نورمال روزانه‌ی شان برگشته‌ اند. رستورانت‌ها، نهادهای دولتی و غیر دولتی، به شمول مکاتب، پارک‌های تفریحی و فعالیت‌های مهم اقتصادی، به گونه‌ی عادی، کارهای شان را پیش می‌برند.
بر اساس گفته‌های مسؤولان وزارت صحت‌ عامه، با توجه به آمار موجود، رقم مبتلایان کرونا در افغانستان، در هفته‌های اخیر نیز به گونه‌ی چشم‌گیری کاهش یافته است.
با این حال اما گفته‌هایی وجود دارد که کابینه‌ی دولت افغانستان و وزارت صحت عامه، در حال رأی‌زنی اند تا روی قرنتین دوباره‌ی افغانستان تصمیم بگیرند. این احتمال در حالی مطرح می‌شود که یک‌شنبه (۳۰ سنبله)، برای نخستین‌بار- پس از عید قربان- وزارت صحت، بیش‌ترین آمار ابتلا به کرونا در کشور را ثبت کرده است. در این روز ۱۲۵ نفر آلوده به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده اند.
در همین حال، وزارت صحت عامه می‌گوید که در حال حاضر با توجه به آمار، وضعیت شیوع ویروس کرونا در افغانستان، خوب است.
معصومه جعفری، معاون سخن‌گوی وزارت صحت، دوشنبه (۳۱ سنبله)، به روزنامه‌ی صبح کابل گفت که در هفته‌های ۳۵، ۳۶ و ۳۷ ام پس از شیوع کرونا، درصدی این ویروس میان ۱۰ الی ۱۶ درصد بوده است که نسبت به ماه‌های گذشته، کاهش را نشان می‌دهد.
هرچند سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که تا اکنون هیچ فیصله‌ا‌ی مبنی بر وضع محدودیت رفت‌وآمد (قرنتین)، گرفته نشده است؛ اما با توجه به وضعیت، وزارت صحت عامه در هماهنگی با کابینه، در این مورد تصمیم خواهد گرفت.
معصومه جعفری، تأکید می‌کند که شهروندان افغانستان، باید دستورهای بهداشتی وزارت صحت را جدی بگیرند، پوشیدن ماسک و فاصله‌گزاری اجتماعی را رعایت کنند تا شمار ابتلا به کرونا به صفر نزدیک شود. «اگر ما بتوانیم رقم مبتلایان را تا ۵ درصد کاهش دهیم، می‌توانیم بگوییم که ویروس تحت کنترل درآمده است.»
با این که هنوز هم، رقم گرفتارشدگان به ویروس کرونا با توجه به ماه‌های نخست همه‌گیری این ویروس در کشور، پایین است؛ اما وزارت صحت عامه، گفته است که مانند سایر کشورهای جهان، ممکن است افغانستان نیز موج دوم کرونا را تجربه کند؛ زیرا با برداشته‌شدن قرنتین، تدابیر صحی، نسبت به گذشته بسیار کم‌تر شده است. کم‌تر کسی را در سطح شهر می‌توان یافت که ماسک داشته باشد و کرونا را جدی بگیرد.
دانش‌آموزان و دانش‌جویان نگران قرنتین دوباره استند
با توجه به صحبت‌های مسؤولان وزارت صحت، در صورتی که ویروس کرونا وارد موج دوم خود شود و کابینه فیصله کند که دوباره قرنتین وضع شود؛ در آن صورت، فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی دوباره به حالت زمان همه‌گیری کرونا برخواهد گشت، مکتب‌ها و دانشگاه‌ها نیز بسته خواهد شد.
هفته‌ی گذشته اکمل سمسور، سخن‌گوی وزارت صحت، در یک نشست خبری، ضمن این که از احتمال موج دوم کرونا در افغانستان خبر داد، گفت که استفاده از ماسک می‌تواند موارد ابتلا به ویروس کرونا را به صفر نزدیک کند و حتا از احتمال شیوع موج دوم این ویروس در فصل زمستان نیز، پیش‌گیری کند.
آقای سمسور، در آن هنگام گفت که آمادگی‌ها برای مبارزه با موج دوم ویروس کرونا در فصل زمستان، روی دست گرفته شده است.
احتمال‌ و شایعه‌ا‌ی که در مورد قرنتین وجود دارد، دانش‌جویان و دانش‌آموزان را نیز نگران کرده است که مبادا دوباره از درس‌های شان بازمانده و درس‌های تشدیدی نیز، نتیجه‌ای به همراه نداشته باشد.
توریالی، دانش‌جو در یکی از دانشگاه‌های خصوصی در کابل، می‌گوید که با توجه به این که او در جریان قرنتین، در ولایت‌ شان بود و نتوانسته است درس‌های غیرحضوری را درست دنبال کند، اگر دوباره قرنتین شود، همه تلاش‌هایش برای آمادگی در امتحان هدر خواهد رفت.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، پس از این که دانشگاه‌ها و مکاتب به کار آغاز کرد، ۳۰ دانش‌جو در دانشگاه‌ غور به ویروس کرونا مبتلا شدند.
از سویی‌هم نوریه نزهت، سخن‌گوی وزارت معارف نیز، می‌گوید که از آغاز درس‌های حضوری در مکاتب چندین واقعه‌ی ابتلا به ویروس کرونا در مکاتب مرکز و ولایت‌ها ثبت شده است.
بانو نزهت، گفت: «تااکنون هیچ فیصله‌ای مبنی بر قرنتین به ما نرسیده است. در این قسمت وزارت صحت، صاحب‌نظر است. اگر تصمیم شان این باشد، ما نیز مسؤول تطبیق آن استیم. تااکنون همه‌ی حرف‌ها در حد شایعه و اما است و چیزی موثق نشده است.»