غنی: اگر کسی از خط سرخ ما عبور کند، حاضر به هر تصمیم‌گیری و قربانی استیم

صبح کابل
غنی: اگر کسی از خط سرخ ما عبور کند، حاضر به هر تصمیم‌گیری و قربانی استیم

محمد اشرف‌غنی، رییس‌جمهور و از نامزدان ریاست‌جمهوری، می‌گوید که مشارکت مردم افغانستان در دولت‌داری، بر اساس منافع ملی است و اگر کسی بخواهد از خط سرخ دولت عبور کند، حاضر به هر تصمیم‌گیری و قربانی خواهیم بود.

آقای غنی، روز دوشنبه (۲۵ سنبله)، در یکی از همایش‌های انتخاباتی خود، گفت که به خاطر فساد صد نفر، داغ این پدیده به روی ملتی می‌خورد که یک میلیون شهید داده و نام شهدا را بد ساخته ‌اند. او، افزود که عمده‌ترین مبارزه‌ی تیم انتخاباتی دولت‌ساز، انتقال صلاحیت‌ها به ولسوالی‌ها و روستاها خواهد بود.

او، تعهد داد که بعد از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، مبارزه با فساد را به گونه‌ی ملی انجام خواهد داد و تیم دولت‌ساز به دنبال این است که هر بخشی از دولت به شکل قوی و منسجم در خدمت دولت و مردم قرار گیرد.

آقای غنی گفت که بر اساس تخمین بانک جهانی، کودتای هفت ثور صدها میلیارد دالر به افغانستان زیان وارد کرد و آنانی ‌که طرفدار انقطاع استند، باید قیمت آن را بدانند. اشرف غنی گفت که علت اساسی انقطاع در سال‌های گذشته، نبود اصول و قواعد بازی برای انتخاب رهبران افغانستان بود.

او برای جلوگیری از انقطاع، تأکید کرد که افغانستان در نظام جمهوری به ثبات می‌رسد تا مردم زعامت ‌شان را تعیین کرده و از انقطاع جلوگیری کنند. وی، بیان کرد که رفاه افغانستان با بسیج و اراده‌ی ملی صورت می‌گیرد و آنانی ‌که فکر دو روزه را می‌کنند، قوت ساختن بناهای صدساله را ندارند.

آقای غنی، در خصوص نیروهای امنیتی و دفاعی کشور همچنان گفت که نیروهای امنیتی افغان نه در میدان جنگ شکست خورده و نه هم فرار کرده ‌اند و قوای امنیتی به صورت رضاکارانه برای امنیت افغانستان می‌رزمند. او، ادامه داد که پنج سال قبل وقتی ریاست‌جمهوری را عهده‌دار شد، شماری از متخصصین بیان می‌کردند که افغانستان شش ماه دوام نمی‌کند؛ اما اکنون افغانستان در جای خود باقی است و نیروهای امنیتی برای حفاظت از این خاک، می‌رزمند.

او، به صورت واضح گفت، آن عده از کسانی که بالای نیروهای امنیتی افتخار نمی‌کنند، خاک این جغرافیا و قربانی‌های نیروهای امنیتی را درک کرده نمی‌توانند. بر بنیاد اظهارات آقای غنی، دولت‌سازی به معنای انحصار قدرت و انحصار تصمیم‌گیری نیست؛ بلکه به معنای مشارکت، مشورت و حساب‌دهی شفاف به مردم افغانستان می‌باشد.

آقای غنی، ابراز امیدواری کرد که قوای امنیتی و دفاعی افغانستان، قوت و ظرفیت پیدا خواهند کرد که انحصار مشروع قوت را به دست گیرند و پس از این،  کلمه‌ی مسلح غیر مسؤول و زورگو از قاموس زبان‌ها دور خواهد شد.

او، از معامله‌ی خود با امرالله صالح، معاون نخست تیم دولت‌ساز سخن گفت و افزود: «اعضای رهبری دولت‌ساز برای ساختن دولتی با هم معامله کرده ‌اند که پاسخگو به مردم افغانستان باشد. دولتی ‌که سرمایه‌ی پنهان این کشور را در خدمت فقیرترین قشر مردم قرار دهد.» او اضافه کرد که غیر از ساختن دولت قوی، دیگر هیچ معامله‌ای در میان تیم دولت‌ساز وجود ندارد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در طول چند سال گذشته، مخالفان سیاسی آقای غنی، همواره او را متهم به انحصارگرایی قدرت کرده اند. آقای غنی، در این همایش انتخاباتی به صراحت بیان کرد که او باورمند به انحصارگرایی نه بلکه به دموکراسی باورمند است.